Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Tinder blijkt populairste datingapp onder Nederlandse singles

Laatst bijgewerkt: 10 mei 2019

Tinder is de populairste datingapp onder Nederlandse singles. In 2018 werd de app meer dan een half miljoen keer gedownload vanuit Google Play of de App Store van Apple. In de praktijk betekent dit dat ongeveer 50.000 mensen elke maand de Tinder app installeerden. Dat blijkt uit een analyse van Dutch Tech Magazine waarin de populairste apps van 2018 onder de loep werden genomen.


Helft van Nederlandse singles gebruikt Tinder

Dat Tinder populair is dat wisten we natuurlijk al, maar de app blijkt in dit onderzoek wederom met afstand de favoriete datingapp voor zowel Android als iOS. Meer dan de helft van de datende singles in Nederland heeft namelijk Tinder geïnstalleerd en maakt er ook regelmatig gebruik van. Daarmee is de Tinder datingapp twee keer zo populair als de app van Badoo. De drie traditionele datingsites Lexa, Happn en Relatieplanet hebben ook een eigen app en maken de top vijf van populairste datingapps compleet.

Dit is de volledige top 5:

  1. Tinder: 50% ( 567.000 nieuwe gebruikers per jaar)
  2. Badoo: 25% ( 283.500 nieuwe gebruikers per jaar)
  3. Lexa: 18% ( 204.000 nieuwe gebruikers per jaar)
  4. Happn: 15% ( 170.000 nieuwe gebruikers per jaar)
  5. Relatieplanet: 11% ( 125.000 nieuwe gebruikers per jaar)

In deze lijst zijn datingsites die geen eigen datingapp hebben niet opgenomen, omdat voor het onderzoek alleen de downloadgegevens uit populaire mobiele app stores werden bekeken.


Gebruiksgemak en plezier

Een groot deel van het succes van Tinder komt voort uit het gebruiksgemak. Singles geven namelijk aan dat het installeren van de app en het met Facebook inloggen makkelijker is dan lid te worden op een gewone datingsite. Je profiel wordt op Tinder namelijk meteen al voor een deel gevuld met gegevens en foto’s van Facebook. Bij een gewone datingsite moet je vrijwel altijd je profiel nog helemaal zelf opzetten voor je kunt gaan matchen. Ook de werking van Tinder is natuurlijk helemaal van deze tijd, want om te matchen met andere singles hoef je alleen maar te swipen tussen de verschillende profielen. Dat maakt Tinder volgens veel singles ook leuker om te gebruiken dan andere datingapps of datingsites.


Concurrentie van Facebook

Onlangs werd bekend dat Facebook ook in Nederland waarschijnlijk al snel met een alternatief voor Tinder zal komen. Er verschijnen namelijk steeds meer berichten (inclusief gelekte schermafbeeldingen) dat de Facebook-app er een dating optie bij gaat krijgen. Facebook-gebruikers kunnen dan daten met vrienden van hun Facebook-vrienden, op een manier die volgens de eerste signalen sterk vergelijkbaar is met hoe Tinder dit doet. De tijd zal dus moeten leren of Tinder de komende jaren net zo populair zal blijven onder Nederlandse singles als de app nu is.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies