• Onafhankelijk vergelijken
  • 221 datingsites & 27 apps
  • 465 tips & artikelen

Is het erg als een vrouw langer is dan een man in een relatie?

Relatieadvies  Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Eindelijk heb je iemand ontmoet die echt goed bij je past. Je gaat met elkaar op date en misschien zit er wel meer in. Je bent er zeker van: dit is hem helemaal. Zowel qua uiterlijk en karakter is dit voor jou de ideale partner. Er is alleen één maar: hij is kleiner dan jij? Is dit een probleem? Hoe ga je om met een partner die kleiner dan jij is?


Waarom liever een langere man?

Waarom is het eigenlijk zo dat je liever een man wil die langer is dan jij? Dit is evolutionair gezien te verklaren. Als vrouw was het vroeger namelijk voordeliger om een man te kiezen die sterk is en die je kon beschermen. Genetisch gezien was dit destijds de beste keuze. Het voelt daarom logischer om een man te kiezen die langer is dan jij. Tegenwoordig is het natuurlijk niet echt meer nodig dat een man je kan beschermen, jij redt je als vrouw prima zelf!

Daarnaast zijn manner gemiddeld langer dan vrouwen. Hierdoor komt als vrouw de keuze voor een langere man het meest voor. Dit zijn echter maar gemiddelden. Dus als jij als vrouw veel langer bent dan de gemiddelde vrouw in Nederland, dan is de kans weer kleiner dat jij een man kiest die langer is dan jij.

Praat erover

Als één van jullie het echt lastig vindt dat hij minder groot is dan jij, bespreek dit dan met elkaar. Waarom vind jij of hij dit zo lastig en kijk wat jullie er samen aan kunnen doen om dit gevoel weg te laten nemen. Als jullie elkaar echt geweldig leuk vinden, zou elkaars lengte jullie geluk in de liefde natuurlijk niet in de weg mogen staan.

Wij denken dan ook dat als één van jullie echt moeilijk doet over dat jij als vrouw langer bent, dat er meer aan de hand is. Het kan bijvoorbeeld mogelijk zijn dat er naast lengte andere twijfels spelen bij één van jullie en dan kun je je afvragen of jullie op dit moment investeren in een gezonde relatie. Wij zijn van mening dat wanneer je elkaar echt leuk vindt, dat het lengteverschil je echt niet zoveel kan schelen. Anderzijds triggert het wellicht een bepaalde onzekerheid in één van jullie en is het daarom goed om het bespreekbaar te maken.


Trek je niets aan van anderen

Het is in een relatie vooral belangrijk dat jullie blij met elkaar zijn. Wat de rest van de wereld daarover denkt, dat boeit natuurlijk helemaal niets. Probeer je dus ook vooral niet druk te maken over wat andere mensen ervan vinden als je nieuwe vriend kleiner is dan jij. Als jullie supergelukkig zijn met elkaar, dan is dat het enige wat telt.

Maar wellicht blijkt dat één van jullie zich wel erg veel aantrekt van wat anderen van hem of haar en dus ook van jullie als stel vinden. Als jullie elkaar heel leuk vinden en heel graag een leuke relatie willen hebben, is het belangrijk om elkaar bij die onzekerheden te helpen. Dit zal zich dan waarschijnlijk niet alleen uiten in onzeker zijn over jullie lengte, maar ook in andere aspecten van jullie levens. Voor een gezonde relatie is het goed om elkaar de ruimte te geven om onzekerheden te hebben, deze bespreekbaar te maken en te kijken hoe je ervoor kunt zorgen dat je er minder last van kunt hebben.


Kijk uit met dragen van hakken

Als één van jullie het ongemakkelijk vindt dat hij minder lang is dan jij, dan is het goed om erover na te denken hoeveel aandacht je hier aan wilt schenken. Ga je nu voortaan geen hakken meer dragen als je met hem bent of neem je het allemaal niet zo serieus en blijf je gewoon lekker je gang gaan? Het kan allebei goed zijn, als jullie er allebei maar oké mee zijn. Het belangrijkst is hoe jullie denken over je relatie.

Zorg dat je er zelf om kunt lachen

Zodra jullie the issue zelf bespreekbaar maken, zul je merken dat je er luchtiger over gaat denken. Het kan ook goed zijn om er zelf gewoon lekker grappen over te maken, dan merken anderen ook dat jullie er zelf helemaal oké mee zijn én maakt de ander de grap zelf niet meer.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement