• Onafhankelijk vergelijken
 • 221 datingsites & 27 apps
 • 465 tips & artikelen

5 beste dating apps van 2020

Beste datingapps  Laatst bijgewerkt: 18 maart 2020

Het gemak van dating apps is niet te onderschatten. Waar je vroeger nog per sé de bank af moest om nieuwe mensen te ontmoeten, heb je nu duizenden singles binnen handbereik. Ieder jaar komen er weer een aantal nieuwe apps op de markt die je proberen te koppelen aan een prins op het witte paard.


De beste 5 dating apps

Er  zijn inmiddels honderden dating apps en is het overzicht moeilijk te vinden. In dit artikel behandelen we daarom de populairste en beste dating apps, zodat je niet teleurgesteld hoeft te worden voordat je de juiste app vind.


1. Lexa

Schrijf je gratis in bij Lexa 

Onze favoriete app is Lexa. De matchvoorstellen op de Lexa app zijn heel erg leuk. Op basis van je profiel voorkeuren krijg je een dagelijkse seletie van profielen waar je doorheen kunt "swipen". Doordat een profiel veel meer informatie heeft dan alleen een foto kun je een goede overweging maken of je interesse hebt. Daarnaast zijn er meerdere foto's mogelijk en kun je een interesse lijstje invoeren!

 • Dagelijkse selectie aan voorgestelde profielen
 • Uitgebreide profielen met interesses
 • Populair in heel Nederland
Bezoek Lexa

2. Parship

Schrijf je gratis in bij Parship 

Onze nummer 2 is de dating app Parship. Daten en matchen gebeurt bij Parship namelijk via een vragenlijst met een wetenschappelijke tintje. Er is veel zorg besteed aan het samenstellen van de vragenlijst en door de vragenlijst zelf ook met de nodige precisie in te vullen vergroot je je kansen enorm om voorgesteld te worden aan leden die écht goed bij je passen.

 • Succespercentage van 38%
 • Daten voor een serieuze relatie
 • Veel leden in Nederland
Bezoek Parship

3. Relatieplanet

Schrijf je gratis in bij Relatieplanet 

Relatieplanet is al sinds jaar en dag één van de grotere en serieuze datingsites in Nederland en dat ze de app net zo serieus nemen als de website blijkt wel aan de gebruiksvriendelijkheid van de Relatieplanet app. De app oogt fris en modern en de profielen zijn helemaal geoptimaliseerd voor gebruik op mobiele apparaten.

 • Grootste datingsite van Nederland
 • Hele toffe moderne dating app
 • Handmatig gecontroleerde profielen
Bezoek Relatieplanet

4. EliteDating

Schrijf je gratis in bij EliteDating 

Ben je op zoek naar singles met niveau? Dan is EliteDating de grote favoriet. Op deze app ontmoet je alleen hoger opgeleiden. Zelf geeft de site aan dat 85% van de leden minimaal een bachelor opleiding heeft. De site is gericht op vinden van een serieuze relatie. De wetenschappelijke matching zorgt voor goede match voorstellen.

 • Wetenschappelijke matching
 • Alleen serieuze leden
 • Goede man/vrouw verhouding
Bezoek EliteDating

5. Pepper

Schrijf je gratis in bij Pepper 

Waar het bij andere dating apps vaak gaat om het invullen van een profiel of een op wetenschap gebaseerde vragenlijst, heeft Pepper besloten dat ze het gezegde "een afbeelding zegt meer dan duizend woorden" volgen. Een unieke manier van matching die heel goed werkt.

 • Meer diepgang dan Tinder
 • Fotoalbum staat centraal
 • Handigheidjes om een gesprek te beginnen
Bezoek Pepper

Waarom geen Tinder?

Oke. De populairste dating app van 2020 (en ook in de voorgaande jaren) is dan misschien wel Tinder, maar laten we eerlijk zijn: er is een hele grote Maar. Meerdere misschien wel. Allereerst moet je je aanmelden met je Facebook account en dit kan voor sommigen een groot bezwaar zijn om de app überhaupt te installeren op de smartphone of tablet. Ten tweede is Tinder natuurlijk niets meer en niets minder dan een ordinaire vleeskeuring. Mensen swipen je naar links of naar rechts vanwege je looks. Niet omdat je superslim bent. Niet omdat je humoristisch bent. Niet omdat je zorgzaam bent. Niet omdat je je in vrije tijd inzet voor het goede doel. En niet omdat je zo’n prachtig persoon (van binnen) bent. Dit is namelijk niet te zien binnen de app. Je hebt hoogstens 500 tekens om iets extra’s over jezelf te vertellen. Je moet wel een erg saai leven en karakter hebben als dit alles in 500 karakters is samen te vatten.

Tinder draait dus om uiterlijk en als je succesvol een leuke partner wilt leren kennen via een datingapp is iets meer diepgang natuurlijk wel handig. Bovendien bestaat de kans – juist omdat de app zo populair is en daarom massaal wordt gebruikt – dat je bij een eventuele match alsnog niet met elkaar in gesprek raakt. Mensen (zeker diegenen die qua uiterlijke schoonheden beter bedeeld zijn) kunnen rekenen op erg veel matches binnen de app. Er wordt daarom lang niet altijd gereageerd op een openingszin, simpelweg omdat de ontvanger er misschien wel tientallen per dag krijgt. Wie van zijn of haar online dating avontuur een écht succes wilt maken kiest daarom beter voor bovenstaande opties, maar wil je graag meedoen in het spel van kijken en bekeken worden: de app is gratis te downloaden voor Apple apparaten en Android devices.


Voor iedere wens een app

De verscheidenheid aan dating apps zorgt er ook voor dat er voor elke wens een app beschikbaar is. Lexa is bijv. een zeer geschikte app wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie, maar minder geschikt om te scharrelen. Grindr is daarnaast een topapp voor het vinden van gay contact, maar niet als je als man zijnde op zoek bent naar vrouwen.

De apps die we hierboven noemen hebben we zelf uitgebreid getest en gereviewed. Op basis hiervan adviseren wij onderstaande dating apps die als beste uit de test komen.


Waaraan voldoet een goede dating app?

Welke dating app de beste van 2020 is, is natuurlijk een vraag die alleen jij kunt beantwoorden. Het ligt er maar net aan waar jij je zelf het fijnste bij voelt. Ben je visueel ingesteld? Dan is Pepper een goede optie. Wil je het liefst zelf op zoek gaan naar interessante singles? Kies dan voor Lexa. Toch liever voorgesteld worden aan matches die écht bij je passen? Parship is de dating app die je moet installeren!

Uiteindelijk is het toch een beetje een kwestie van ‘try-and-error’. Door de datingsites en de apps zelf uit te proberen ontdek je snel genoeg welke datingsites en apps wél bij je passen en welke niet. Toch zijn er wel een aantal zaken waaraan een goede dating app anno 2020 sowieso moet voldoen. We hebben de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

Gebruiksgemak

Apps en smartdevices draaien natuurlijk om eenvoud en gebruikersgemak. Waar we een aantal jaar geleden nog flink moesten scrollen binnen een app of een mobiele website om alle content te kunnen bekijken is dat vandaag de dag wel anders. Een goede dating app in 2020 moet dan ook volledig geoptimaliseerd zijn voor gebruik op mobiele apparaten. Je moet eenvoudig door de profielen kunnen bladeren en contact kunnen opnemen zodra je die leuke man of vrouw voorbij ziet komen. Gelukkig voldoen alle bovenstaande apps aan deze voorwaarden en ervaar je ultiem gebruiksgemak als je je online dating avontuur start via één van deze apps.

Compatibiliteit

Als het om smartphones gaat lijken er twee grote kampen te zijn: Apple fanaten en Android liefhebbers. Daar tussenin hangen de gebruikers van een Windows apparaat en er bestaat ook nog een groep die én een iOS apparaat heeft én een Android device. Een goede dating app heeft dan ook in 2020 een versie voor alle soorten besturingssystemen. Ook hiermee zit het met bovengenoemde datingsites wel snor, al moet gezegd worden dat een aantal niet beschikbaar zijn voor Windows smartphones of tablets. Maar laten we eerlijk zijn: wie heeft er in 2017 nou in vredesnaam nog een Windows smartphone?!

Uitgebreide functionaliteiten

Deze valt een beetje samen met gebruikersgemak, maar vaak is het natuurlijk wel zo dat heel veel functionaliteiten het gebruiksgemak geen goed doen. Functionaliteiten waaraan een dating app in 2020 sowieso moet voldoen zijn:

 • Snel en eenvoudig door profielen kunnen bladeren
 • Een berichtenfunctie die gemakkelijk werkt
 • De mogelijkheid om on-the-go je profiel of instellingen te wijzigen
 • De mogelijkheid om je profielfoto aan te passen
 • De mogelijkheid om in-app je account te upgraden en/of extra credits aan te schaffen

Bovengenoemde apps beschikken vrijwel allemaal over alle (of bijna alle) functies zoals ze hierboven benoemd zijn.

Dating via je telefoon

Tegenwoordig heeft iedereen altijd een mobiele telefoon op zak. Dit heeft er voor gezorgd dat online dating steeds mobieler is geworden. Vroeger was je met online dating altijd gebonden aan het gebruik van een computer of laptop. Met tablets en smartphones is dit een stuk makkelijker. Op deze manier heb je dus overal en wanneer jij wil toegang tot een mobiele database van singles die op zoek zijn naar een relatie.

Hoewel mobiel daten een boel voordelen kent, zijn er ook een aantal nadelen op te noemen. Zo heb je altijd te maken met een kleiner scherm waardoor je minder overzicht hebt en minder informatie in een oogopslag op kunt nemen. De meeste dating apps bieden daarom ook een ondersteunende datingsite. Op deze manier kun je de dating app altijd gebruiken op de manier die jij het prettigst vindt.


Wat vind jij de beste dating app van 2020?

Ervaring met één van deze apps of juist een andere app? Laat ons je bevindingen dan even weten via een reactie hieronder. Wie weet zorgt jouw input er wel voor dat iemand dé beste dating app van 2020 ontdekt en zijn of haar droompartner vindt via de app!foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie plaatsen

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement