• Onafhankelijk vergelijken
  • 221 datingsites & 26 apps
  • 464 tips & artikelen

Dit is je kans op een succesvolle date

Geplaatst op 25 februari 2019 om 15:52

Wanneer je begint met daten ben je vaak hoopvol gestemd. Binnen een aantal dates zul je toch wel die ene perfecte single hebben gevonden waar je nog lang gelukkig mee bent, toch? In de praktijk werkt dat helaas niet zo. Zo ontstond ook het gezegde dat je heel wat kikkers moet kussen voor er eindelijk eentje in een prins verandert. Maar wat is nu precies de kans dat de date die je vanavond hebt echt de ware zal zijn? Dat legde Dr. Daniel Oberski van de Universiteit van Utrecht onlangs uit op de website van de Universiteit van Nederland.

Een kans van 1 op 20

Als eerste haalt Oberski in zijn lezing een onderzoek uit Duitsland aan, waarbij 400 singles werden gevolgd tijdens een avondje speeddaten. Van die mannen en vrouwen had 5% een half jaar later een relatie. Dat betekent dus dat je gemiddeld bij elke 20 dates 1 keer iemand treft waarmee je een relatie begint. Wanneer je slechts 1 keer op een date gaat heb je een kans van 95% dat de persoon voor jou niet geschikt is om een relatie mee te beginnen. Maar de aanhouder wint, want naarmate je meer dates hebt neemt de kans toe dat je de persoon treft waar je wel een geweldige klik mee hebt. Niet te snel opgeven is dus het devies!

Kansen slinken naarmate je ouder wordt

De kans van 5% op het vinden van je ware liefde is al niet zo groot, maar hij geldt ook nog eens alleen voor mensen tussen ongeveer 25 en 40 jaar. Wanneer je ouder wordt daalt het succespercentage helaas nog verder. Vooral als man heb je daar hinder van, want alhoewel mannen hun pijlen graag richten op jongere vrouwen zoeken die vrouwen liever iemand van hun eigen leeftijd. Je hebt dus als man sowieso minder kans wanneer je stoïcijns vrouwen blijft benaderen die (veel) jonger zijn dan jijzelf. De keiharde waarheid is namelijk dat volgens andere onderzoeken die vrouwen dikwijls niet op je zitten te wachten!

Zelf je kansen vergroten

Nu we weten hoeveel kans je maakt op het vinden van een nieuwe partner als je gaat daten dringt zich natuurlijk ook de vraag op of je zelf die kansen niet kunt vergroten. En dat kan, want je hebt weliswaar weinig invloed op factoren zoals je leeftijd en je uiterlijk, maar wel op andere zaken. Hoe kun je dus zorgen dat je jouw kansen op een succesvolle date vergroot?

  • Accepteer dat het volledig normaal is dat je niet heel snel een nieuwe partner vindt en blijf zo positief mogelijk in het daten staan zodat je een goede indruk blijft maken op je nieuwe date.
  • Neem als het moet even een time-out als de dates je tegen beginnen te staan, zo kun je er volledig voor blijven gaan als je weer een date hebt.
  • Richt je pijlen vooral op mensen van je eigen leeftijd, want kies je voor iemand die jonger is dan maak je direct minder kans.
  • Presenteer jezelf optimaal door nette kleren te dragen en er verder ook goed verzorgd uit te zien.

Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement