Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Broer en zus na jaren herenigd dankzij Tinder

Laatst bijgewerkt: 8 maart 2017

In 1999 gingen de ouders van Erik de Vries en Josephine Egberts uit elkaar. De moeder bleef met Josephine in Breda wonen, maar de vader nam Erik en diens tweelingbroer Maarten mee naar België. Het contact tussen beiden werd volledig verbroken. Vele jaren later besliste Erik om zijn zus op te zoeken, echter zonder resultaat.

In 2008 besloot Erik terug te verhuizen naar Nederland om hier te gaan studeren. Bij puur toeval ontmoetten de twee zich begin april via de datingapp Tinder. Nadat er een match ontstond tussen de twee was er al snel een bijzondere klik. Na diverse chatsessies begon er bij Erik een lichtje te branden. “Ik begon bij mezelf na te gaan: het kan toch niet zo zijn dat ik nu gewoon een tindermatch heb met mij eigen zusje?” verklaart Erik. Na het enkele dagen te hebben laten liggen, won de nieuwsgierigheid het bij Erik. “Ik besloot haar te confronteren met mijn gedachten”. Toen Josephine hoorde over de vermoedens van Erik, begon het ook bij haar te dagen. Nadat de twee nog enkele feitjes uitwisselden over hun jeugd en hun ouders, werden de vermoedens bevestigd.

Een week later besloten de 2 elkaar te ontmoeten in een café in Tilburg. “Toen ik hem zag, was het ineens heel duidelijk. Ik vond het zo bijzonder om mijn bloedeigen broer na 16 jaar weer te zien.” Het was een emotionele ontmoeting tussen beiden.

Ongemakkelijk
“Natuurlijk was het een beetje ongemakkelijk, op Tinder flirt je wat eerder met elkaar. Als dan uiteindelijk blijkt dat je zit te flirten met je eigen zusje is dat best een beetje gênant.” verklaart Erik. Josephine is er luchtiger over: “We hadden er beide geen idee van, dus is het niet vreemd als je elkaar een beetje uit de tent lokt bij een match via een datingapp.”. Ook tweelingbroer Maarten is enorm blij met de hereniging: “Erik en ik wisten natuurlijk al jaren dat we een zusje hadden. Je denkt er natuurlijk niet dagelijks aan, maar een paar jaar geleden hebben we wel tevergeefs een zoektocht ondernomen om haar te vinden. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat je op deze manier weer met elkaar in contact komt, maar dat maakt het ook erg bijzonder. Ik ben heel blij dat ik mijn zusje nu alsnog kan leren kennen.”

De intussen 22 jarige Josephine en de 24 jarige Erik en Maarten zijn in ieder geval van plan elkaar vaker te zien in de toekomst na deze bijzondere hereniging.


icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement