• Onafhankelijk vergelijken
  • 221 datingsites & 27 apps
  • 465 tips & artikelen

Sugar daddy datingsite krijgt voorwaardelijke straf

Geplaatst op 10 mei 2019 om 11:55

Sugar daddy dating is volgens de rechtbank in Brussel een verkapte manier van prostitutie. De eigenaar van de populaire sugardating website RichMeetBeautiful is daarom veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een geldboete van 24.000 euro. Het bedrijf achter RichMeetBeautiful.com moet daarnaast een geldboete van 240.000 euro betalen. Het officiële oordeel luidde dat de datingsite en zijn eigenaar prostitutie zouden aanmoedigen met een reclamecampagne uit 2017, die toen veel ophef veroorzaakte in Brussel en omstreken.


Sugar daddy dating

Niet iedereen is wellicht bekend met het fenomeen sugar daddy dating. Bij deze vorm van daten worden suikeroompjes gekoppeld aan veelal jongere vrouwen. Een deel van de aantrekkingskracht is  het financiële voordeel dat daarbij hoort voor de jongedames. De meestal wat oudere heer verwent haar met cadeautjes of een financiële vergoeding en mag in ruil daarvoor rekenen op haar tijd, aandacht (en veelal ook seks). Net als in België wordt dit ook in Nederland door velen al snel als verkapte prostitutie gezien. Het verschil met België zit hem erin dat prostitutie hier in principe niet strafbaar is, net zo min als het aanmoedigen ervan. In België is het aanmoedigen (of zelfs mogelijk maken) van betaalde seks echter streng verboden.


Aanstootgevende reclameposters

Directe aanleiding voor de rechtszaak tegen RichMeetBeautiful was een reclamecampagne van de site uit 2017. Toen verschenen er posters in het Brusselse straatbeeld waar een foto op stond van een jonge vrouw die bezig was haar beha uit te trekken. Bij de foto stond de tekst: “Hey studenten! Voor 0 euro een studielening? Date met een sugar daddy!”. De posters werden vooral gespot in de buurt van de Brusselse universiteiten. Dat was aanleiding voor een aanklacht tegen de site.

RichMeetBeautiful verweerde zich tijdens de rechtszaak door te zeggen dat sugardating vooral bedoeld is voor de culturele ontwikkeling van jonge vrouwen en het tot stand brengen van langdurige relaties met ook allerlei niet-seksuele  voordelen voor beide deelnemers. Het is de inhoud van de reclameposters zelf die de site bij deze verdediging echter fataal is geworden. De rechter deed namelijk onder meer de volgende uitspraak:

“Foto’s van halfnaakte vrouwen in beha’s waarvan de schouderbandjes naar beneden zijn getrokken, zijn geen referentie naar culturele uitstapjes en etentjes, maar wijzen op een seksueel karakter”.

Daarom was de rechtbank van oordeel dat zowel de site als de eigenaar ervan zich met de posters schuldig maakten aan het aanmoedigen van prostitutie.


RichMeetBeautiful.com

RicheMeetBeautiful is een van de populairste sugard daddy datingsites ter wereld. Eigenaar is de Noorse entrepreneur Sigurd Vedal, die ook een andere populaire (en zeker niet onomstreden) datingsite genaamd Victoria Milan in beheer heeft. Op deze datingsite kunnen gebonden mannen en vrouwen een date vinden om vreemd te gaan. RichMeetBeautiful is met een eigen .nl domein ook in Nederland actief en heeft ook hier al voor enige ophef gezorgd. Er zijn strenge regels voor elk bedrijf dat zich met prostitutie bezighoudt en RichMeetBeautiful zou zich daaraan proberen te onttrekken door zichzelf als datingsite te profileren.


Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement