Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Vrouwen te afwachtend met de eerste stap

Laatst bijgewerkt: 11 april 2017

In veel dingen willen vrouwen vaak onafhankelijk zijn – en willen zij niets meer weten van de oude stempel. Toch blijkt het zo te zijn dat wanneer het om de liefde gaat, vrouwen dit toch liever overlaten aan de mannen. Er zijn zelfs vrouwen die nog nooit de eerste stap hebben gezet en daardoor misschien we hun grote liefde hebben laten lopen. Hoe is dit bij jou op Valentijnsdag, de liefdesdag van het jaar, verlopen? Heb jij als vrouw een stap durven te zetten? En heb jij als man uit onverwachte hoek een leuk berichtje gehad van een vrouw die jou interessant vond?

Het blijft lastig je van je ‘zwakke’ kant laten zien. Toch zijn het vaak de mannen die dit vaker aandurven. Waarom werkt dit eigenlijk zo? Heeft dat te maken met de jagers en verzamelaars, zijn mannen nog steeds die jager die achter de vrouwen aangaan? Lexa heeft onderzoek gedaan naar alles wat met die eerste stap te maken heeft. Wat opvallend is, is dat vrouwen het zelf ook heel erg jammer vinden dat zij zo afwachtend zijn. Ook vindt een groot deel van de ondervraagde vrouwen het eigenlijk heel ouderwets als de man de eerste stap moet zetten. Iets meer dan de helft van de onderzochten vindt het heel stoer wanneer een vrouw de eerste stap zet. Je zou toch zeggen dat het dan allemaal niet zo moeilijk zou moeten zijn? Toch?

Relatiecoach Caroline Nelissen begrijpt wel waarom vrouwen vaak zo afwachtend zijn. Zo vertelt zij dat vrouwen soms in eerdere relaties littekens hebben opgelopen en wanneer zij beginnen aan een nieuwe liefde, worden die littekens soms weer aangeraakt. Voor veel vrouwen is het dan makkelijker om het niet te doen of om weg te lopen van de situatie. Toch is het belangrijk om die eerste stap zetten, ook als vrouw. Je wilt die prins toch niet laten lopen?


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies