Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Vrouwen kieskeurig op datingsites

Laatst bijgewerkt: 14 maart 2017

Nederlandse vrouwen zijn opvallend kritisch bij het vinden van een nieuwe partner via internet. Vrouwen beginnen minder vaak een gesprek op een datingsite en beantwoorden veel minder berichten dan mannen. Bij het zoeken naar een potentiële match kijken vrouwen daarnaast kritischer naar leeftijd, opleidingsniveau en kinderwens. Mannen hechten juist meer waarde aan uiterlijke kenmerken. Dit blijkt uit een rondvraag onder 1280 mannelijke en vrouwelijke online daters door Datingsite Kiezen.

Mannen beginnen vaker het gesprek dan vrouwen
Uit de cijfers blijkt dat mannen vaker een gesprek beginnen op een datingsite dan vrouwen. 91% van de mannen geeft aan zelf wel eens een gesprek te zijn begonnen op een datingsite tegenover 75% van de vrouwen. Een kwart van de vrouwen geeft zelfs aan nooit een gesprek te beginnen.

interactie1

 

Vrouwen reageren op minder dan de helft van de ontvangen berichten
Opvallend is ook dat vrouwen veel minder ontvangen berichten beantwoorden op een datingsite. Waar mannen aangeven gemiddeld 81% van alle inkomende berichten te beantwoorden, is dit percentage bij vrouwen slechts 46%.

interactie2

 

Wat vinden mannen en vrouwen belangrijk bij een match op een datingsite?
Op de vraag wat mensen belangrijk vinden bij een match op een datingsite valt op dat mannen meer waarde hechten aan uiterlijke kenmerken dan vrouwen. Gewicht, lengte en leeftijd waren de belangrijkste factoren bij mannen, terwijl vrouwen leeftijd, opleidingsniveau en kinderwens belangrijker vinden.

interactie3

 

Vrouwen hebben meer keus
Dat vrouwen minder berichten beantwoorden valt wellicht te verklaren door het feit dat vrouwen meer contactverzoeken ontvangen. Uit de rondvraag blijkt dat de deelnemende vrouwen gemiddeld 12 nieuwe contactverzoeken per maand ontvangen. Bij mannen ligt dat aantal iets lager; 8 per maand.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies