Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Slechts 30% van alle Tinder gebruikers heeft een date gehad via de app

Laatst bijgewerkt: 10 april 2017

Tinder is misschien wel de meest bekende datingapp onder jongeren. Wanneer je vrijgezel bent, krijg je waarschijnlijk vaak de vraag of je ook actief bent op Tinder. Het is een makkelijke app waarbij je snel iemand kan ontmoeten. Uit onderzoek blijkt dat als het gaat om ‘echt’ iemand ontmoeten via de app studenten daar toch een beetje schuw in zijn. Jij ook? Uit onderzoek van LendEDU blijkt dat maar 30% daadwerkelijk iemand heeft ontmoet die hij of zij via de app heeft leren kennen. Dit is natuurlijk niet veel als we kijken naar hoeveel mensen die app andere datingsites actief zijn – en zich echt aanmelden om iemand te leren kennen en wellicht te ontmoeten.

Hoe kan dit? Dit kan natuurlijk te maken hebben met de laagdrempeligheid. Sommige studenten zullen het aangemaakt hebben op een avondje met vrienden of vrienden onder het genot van een lekker biertje of wijntje. Je kan dan lekker met z’n allen een vleeskeuring houden en tegelijkertijd een gezellig avond hebben. Heerlijk toch? Ook kan het te maken hebben met het feit dat sommige studenten toch een beetje moeite hebben met het internet daten en het spannend vinden om met iemand af te spreken. Misschien komt het ook wel omdat veel studenten een groot netwerk hebben en vaak naar feestjes of kroegen gaan waar ze ook leuke mensen ontmoeten. Hierdoor hebben zij de app in veel gevallen helemaal niet nodig.

Volgens het onderzoek geeft 22.22% aan dat zij op Tinder een account hebben om iemand te scoren voor een nachtje en maar 4.16% echt op zoek is naar iemand voor een relatie. Dit geeft waarschijnlijk wel de toon aan die Tinder heeft onder de studenten. Waarom gebruiken de studenten de app dan wel zal je deken? Een groot deel geeft aan (44.44%) dat zij er meer zelf vertrouwen krijgen door de app. Heeft Tinder jou ook een ego-boost gegeven?


icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies