Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Singles in wintermaanden massaal op zoek naar partner

Laatst bijgewerkt: 26 april 2016

Een derde van alle alleenstaande Nederlanders gaat in de wintermaanden intensiever op zoek naar een potentiële date. Met de feestdagen voor de boeg schrijven singles zich massaal in op datingsites en singles evenementen, in de hoop om een nieuwe liefde te vinden. Ook de jaarwisseling en de daarbij horende voornemens geven singles een goede zet in de rug. Dit blijkt uit een onderzoek door onze redactie onder ruim 1600 singles.

Single ziet op tegen kerst en oud & nieuw
De resultaten van het onderzoek geven aan dat 39 procent van de alleenstaanden mannen en vrouwen opkijken tegen de feestdagen. De meest genoemde reden is dat men tijdens de feestdagen extra wordt geconfronteerd met het verlangen naar een partner. Via tv en radio krijgen we het ideaalbeeld toegeworpen van knusse gezinnen, gezellige familie etentjes en een romantische kerstavond. Een kleine deel van de ondervraagden, 5 procent, zegt op te kijken tegen de feestdagen vanwege de verplichtingen.

feestdagen

Goede voornemens
De jaarwisseling is voor iedereen het moment om terug- en vooruit te kijken. Maar liefst 42 procent van alle ondervraagden, acht het waarschijnlijk dat het vinden van een nieuwe liefde één van de goede voornemens is voor 2016. Op de vraag of men denkt in de lente nog steeds vrijgezel te zijn waren de ondervraagden niet erg positief. Slechts 8 procent denkt tegen die tijd een partner te hebben gevonden.

voornemens

Intensief op zoek
In de rondvraag geeft 34 procent van de deelnemers aan in de wintermaanden actiever te zoeken naar een nieuwe partner. 6 procent van de ondervraagden is van plan zich in de wintermaanden in te schrijven voor een evenement gericht op singles en meer dan kwart van de singles verwacht daadwerkelijk een date te regelen. “De angst om alleen te zijn met de kerstdagen of tijdens de jaarwisseling zorgt ervoor dat singles worden wakker geschud. Het aantal bezoekers op onze site ligt in de maanden december, januari en februari dan ook bijna 20 procent hoger dan de rest van het jaar.”, aldus de redactie van datingsitekiezen.nl.

actief

Meeste kans op succes in januari
Uit gepubliceerde cijfers van diverse datingsites begin dit jaar blijkt dat singles in de maand januari het meeste kans hebt op een geschikte date. In deze periode ziet datingsite Lexa.nl een verdubbeling van de activiteit van bestaande leden. Ook Relatieplanet bemerkt dat het tijdens deze maand 20 tot 30 procent drukker is op de website.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies