Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Single vrouwen gelukkiger dan vrijgezelle mannen

Laatst bijgewerkt: 28 maart 2018

Nederlandse singles zijn behoorlijk tevreden met hun vrijgezelle bestaan. Uit een recent onderzoek van datingsite Lexa blijkt namelijk dat ze hun leven gemiddeld een 7,2 geven. Wat daarbij echter opvalt is dat single vrouwen aangeven gelukkiger te zijn dan alleenstaande mannen. Bovendien bleek 65% van de ondervraagde mannen en vrouwen het leven met een vaste partner toch leuker te vinden.

Vooral vrouwen die kort geleden een relatiebreuk hebben meegemaakt zijn tevreden over hun single status en met hun leven in het algemeen. Van hen geeft namelijk slechts 10% haar huidige levenskwaliteit een onvoldoende. Bij de mannen die pas weer single zijn geworden ligt dat percentage veel hoger, meer dan 30% zegt namelijk geen happy single te zijn.


Alleenstaande vrouwen ook gelukkiger op lange termijn

Niet alleen korte tijd na een relatiebreuk zijn vrouwen gelukkiger dan mannen, ook op lange termijn geven ze aan hun leven fijn te vinden als single. Uit het onderzoek komt echter naar voren dat dit niet zozeer is omdat ze het leuker vinden om alleen te zijn, maar meer doordat in een relatie zitten heb vaak meer energie kost dan mannen.

Zo geven vrouwen bijvoorbeeld aan emotioneel meer in een partner te investeren en is het dus eigenlijk ook best fijn om dat als alleenstaande niet te hoeven doen. Daarnaast hebben vrouwen vaak minder moeite met het onderhouden van vriendschappen zodat ze ook meer sociaal contact hebben dan mannen wanneer ze geen partner hebben.


Waar vind je de meeste happy singles?

De meeste gelukkige singles bleken bij dit onderzoek in de stad te wonen. Dat komt doordat het daar makkelijker is om met vrienden of vriendinnen af te spreken en doordat je sneller leuke dingen kunt ondernemen. Daarnaast is het ook eenvoudiger om nieuwe mensen te ontmoeten. Singles die in een stad wonen hebben gemiddeld eens per maand een date en blijven op die manier ook slechts een half jaar tot een jaar single.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies