• Onafhankelijk vergelijken
  • Totaal 213 datingsites
  • Altijd een site die bij je past

Single vrouwen gelukkiger dan vrijgezelle mannen

Geplaatst op 28 maart 2018 om 12:26

Nederlandse singles zijn behoorlijk tevreden met hun vrijgezelle bestaan. Uit een recent onderzoek van datingsite Lexa blijkt namelijk dat ze hun leven gemiddeld een 7,2 geven. Wat daarbij echter opvalt is dat single vrouwen aangeven gelukkiger te zijn dan alleenstaande mannen. Bovendien bleek 65% van de ondervraagde mannen en vrouwen het leven met een vaste partner toch leuker te vinden.

Vooral vrouwen die kort geleden een relatiebreuk hebben meegemaakt zijn tevreden over hun single status en met hun leven in het algemeen. Van hen geeft namelijk slechts 10% haar huidige levenskwaliteit een onvoldoende. Bij de mannen die pas weer single zijn geworden ligt dat percentage veel hoger, meer dan 30% zegt namelijk geen happy single te zijn.


Alleenstaande vrouwen ook gelukkiger op lange termijn

Niet alleen korte tijd na een relatiebreuk zijn vrouwen gelukkiger dan mannen, ook op lange termijn geven ze aan hun leven fijn te vinden als single. Uit het onderzoek komt echter naar voren dat dit niet zozeer is omdat ze het leuker vinden om alleen te zijn, maar meer doordat in een relatie zitten heb vaak meer energie kost dan mannen.

Zo geven vrouwen bijvoorbeeld aan emotioneel meer in een partner te investeren en is het dus eigenlijk ook best fijn om dat als alleenstaande niet te hoeven doen. Daarnaast hebben vrouwen vaak minder moeite met het onderhouden van vriendschappen zodat ze ook meer sociaal contact hebben dan mannen wanneer ze geen partner hebben.


Waar vind je de meeste happy singles?

De meeste gelukkige singles bleken bij dit onderzoek in de stad te wonen. Dat komt doordat het daar makkelijker is om met vrienden of vriendinnen af te spreken en doordat je sneller leuke dingen kunt ondernemen. Daarnaast is het ook eenvoudiger om nieuwe mensen te ontmoeten. Singles die in een stad wonen hebben gemiddeld eens per maand een date en blijven op die manier ook slechts een half jaar tot een jaar single.


Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Single vrouwen gelukkiger dan vrijgezelle mannen

Wetime.be

Vriendschap
Single vrouwen gelukkiger dan vrijgezelle mannen

Cupify

Algemeen
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | KvK 01180833 | Herestraat 106, 9711 LM Groningen | Privacy statement