• Onafhankelijk vergelijken
  • 216 datingsites & 21 apps
  • 464 tips & artikelen

NovaMora niet meer gewenst in bushokjes

Geplaatst op 19 maart 2019 om 12:04

De SGP in Gelderland wil dat reclameposters van datingsite NovaMora worden verwijderd uit bushokjes in Barneveld en de rest van de provincie. Fractievoorzitter Klaas Ruitenberg van de Gelderse SGP vindt de posters namelijk aanstootgevend, omdat ze – net als de datingsite zelf – overspel zouden aanmoedigen. Hij neemt het de provincie kwalijk dat het geen stelling neemt tegen de NovaMora, omdat die datingsite in strijd zou zijn met Gods woord en schadelijk zou zijn voor huwelijken.


Posters NovaMora in bushokjes Barneveld

De gewraakte posters van NovaMora werden deze week gesignaleerd in bushokjes in grote plaatsen als Nijmegen en Barneveld, maar ook in kleinere dorpjes in de regio. Er staat een jonge vrouw op de posters afgebeeld die een roze topje aan heeft waardoor alleen haar buik ontbloot is. Ze kijkt met een opgetogen gezicht naar haar telefoon, blijkbaar omdat ze zojuist een heel spannend berichtje of datevoorstel heeft gehad. Boven de foto staan de slogans “Dating vol passie” en “Beetje pittig”. Onder de foto is het internetadres van NovaMora af te lezen en wordt ook nog gemeld dat het gaat om “Spannend daten voor singles en stellen”.


‘NovaMora stimuleert vreemdgaan’ volgens SGP

Vooral vanuit streng christelijke delen van Gelderland werd direct melding gemaakt van de posters, signalen die al snel ook bij de Gelderse SGP binnenkwamen. Die partij trok aan de bel over de in hun ogen ongewenste reclame-uitingen in openare bushokjes, met een verklaring waarin de posters en de site NovaMora streng werden veroordeeld. Fractievoorzitter Klaas Ruitenberg liet optekenen dat de posters niet alleen aanstootgevend, maar ook volledig ‘in strijd met Gods woord’ zijn. Overspel zou een belangrijke reden zijn waardoor veel huwelijken sneuvelen en door NovaMora toe te staan reclame te maken in bushokjes zou het aantal echtscheidingen kunnen toenemen, aldus de SGP. De provincie Gelderland zou volgens Ruitenberg de posters dus zo snel mogelijk moeten verwijderen.


NovaMora slaat terug met verklaring

Naar aanleiding van de ophef rondom de posters besloot NovaMora al snel terug te slaan. In een verklaring  wist de site te melden dat juist in gebieden waar de SGP veel aanhangers heeft uitzonderlijk veel mensen zichzelf op de datingsite inschrijven. Volgens NovaMora laat dit zien dat juist in regio’s waar veel streng gelovigen wonen de site een nuttige taak vervult. Ook liet NovaMora optekenen dat het zichzelf niet beschouwt als alleen maar een datingsite voor getrouwde mensen die overspel willen plegen. De site probeert naar eigen zeggen vooral een veilige plek te zijn voor iedereen die een vrije levenswijze heeft en monogamie daarbij niet automatisch als de norm beschouwt. Dat is volgens NovaMora een behoefte die niet ontstaat dankzij de datingsite, maar iets waar ze alleen maar op inspelen. Ook richt de site zich niet alleen op getrouwde mannen en vrouwen, maar ook op singles die op zoek zijn naar spannende afspraakjes.


‘SGP draagt bij aan polarisatie’

Ook andere politieke partijen deden een duit in het zakje omtrent de kwestie. Zo vond Mijntje Pluimers-Foeken van Lokaal Belang Gemeente Barneveld dat de SGP met zijn stellingname weer eens bijdroeg aan polarisering binnen de samenleving. Volgens haar moet de overheid neutraal zijn en zich zo min mogelijk bemoeien met de boodschap van reclameposters in bushokjes. Volgens Pluimers-Foeken stemt slechts een klein deel van de inwoners van Barneveld op de SGP en zou Barneveld dus echt niet zo intolerant zijn als die partij wil doen geloven.


Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement