Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Nederlanders liegen erop los op datingsites

Laatst bijgewerkt: 19 maart 2018

Meer dan de helft van de Nederlandse datingsite gebruikers verdraait de waarheid bij hun datingprofiel. Vrouwen geven vooral een te rooskleurig beeld over gewicht en leeftijd. Bij de mannen wordt er het vaakst gelogen over hun beroep of hobby’s.

Rondvraag
De redactie van onze website hield een rondvraag onder 1100 mannelijke en vrouwelijke vrijgezellen. 55% van alle ondervraagden gaf aan wel eens “een leugentje om eigen bestwil” te hebben gebruikt bij het aanmaken van een datingprofiel. 40% van de datingsite gebruikers gaf aan te herkennen dat andere profielen soms de schone schijn ophouden. Uit de uitslag blijkt ook dat vrouwen vaker de waarheid verdraaien dan mannen.

info-leugens

Gewicht grootste leugen
De nummer één leugen bij vrouwen is met uitstek het gewicht. Maar liefst 30% van de leugens bij vrouwen gaat om een aantal kilootjes minder. Bij mannen wordt er vrijwel niet gelogen over het uiterlijk. Slechts 4% van de mannelijke leugens bestaan uit onjuistheden over lengte of gewicht.

Top 5 meest gebruikte leugens bij vrouwen

  1. Gewicht
  2. Leeftijd
  3. Roken / Niet Roken
  4. Lengte
  5. Opleidingsniveau

Top 5 meest gebruikte leugens bij mannen

  1. Beroep
  2. Hobby’s
  3. Opleidingsniveau
  4. Leeftijd
  5. Alcohol gebruik

info-leugens3

Profielfoto’s
Ook de profielfoto’s van Nederlandse gebruikers van datingsites blijken niet altijd helemaal zuiver. Van alle ondervraagde singles gaf ongeveer een derde aan wel eens een oude of bewerkte profielfoto te hebben gebruikt om hun profiel aantrekkelijker te maken.

info-leugens2


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement