Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Dating app “Once” maakt menselijke matches

Laatst bijgewerkt: 2 mei 2017

Koppelen via een app. Meestal wordt het door een machine gedaan, maar niet bij de nieuwe dating app Once. Once is een Ierse dating app die in het buitenland op dit moment ontzettend hard groeit. De App is is zo’n vijf maanden geleden op de markt gebracht en slaat in het buitenland al aan, maar of het in Nederland ook een succes kan worden? De app werkt namelijk net even iets anders dan veel mensen gewend zijn; het koppelen wordt handmatig door een team gedaan.

De dating app belooft Singles bij elkaar te brengen. Zodra je lid bent geworden, krijg je iedere dag matches. Elke dag zal er een uitgekozen match gegenereerd worden. Er zit achter die dagelijkse match dus niet alleen technologie: er komen ook echte mensen aan te pas. De menselijke koppelaars zorgen er elke dag rond het middaguur voor dat jij een match te zien krijgt.  Als gebruiker krijg je dan 24 uur de tijd om een bericht te sturen naar jouw match. Daarna kunnen jullie lekker berichtjes naar elkaar sturen.

Het is in principe een gratis app. Toch kunnen gebruikers zogeheten Crowns kopen. Elke Crown zorgt ervoor dat je je matches uit het verleden een berichtje kunt sturen, je een eigen match kan kiezen voor de volgende dag of zien of een match jouw profiel ook bekeken heeft. Handig toch?

Jean Meyer, oprichter van Once, zegt: “we hebben al grootte successen geboekt op verschillende markten, waaronder Engeland, Frankrijk en Brazilië. Het is nu tijd om de Ierse singles te helpen met het vinden van liefde”. Hij vindt dat mensen vertrouwen moeten hebben in de app. De matchmakers kunnen namelijk zorgen voor hele mooie matches.

De app is op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland. Wanneer hij wel gaat komen is nog niet bekend. Er zullen dus geen mannetjes en vrouwtjes klaar zitten om persoonlijk een match voor je te kiezen. Het aan de haak slaan van een Nederlandse heer of dame moet dus via de bestaande datingapps. Of gewoon op straat natuurlijk!

Ben je benieuwd naar onze review over de app? Deze kun je hier lezen.



icon app Once

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Once. Klik hier om alle artikelen over Once te bekijken.

Bekijk alles over Once »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies