Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Hoe matcht Tinder zijn gebruikers?

Laatst bijgewerkt: 8 maart 2017

Het blijkt dat Tinder helemaal niet zomaar mensen binnen het gebied laat zien waar jij op geselecteerd hebt. Waarschijnlijk denken veel mensen dat het een willekeurige, simpele ‘vleeskeuring’ is. Dit blijkt niet te kloppen, er wordt een heus algoritme gebruikt om jou profielen te tonen. Een artikel van Fast Company onthult dat een complexe werkwijze de wensen van zijn of haar gebruikers rangschikt om zo tot meer matches te komen. Het wordt door de CEO van Tinder Sean Rad vergeleken met schaken. Er is een geheime ranking om zo de resultaten te verbeteren. Wist jij dat?

Er wordt helaas niet veel verteld over hoe dit precies in zijn werk gaat. Rad geeft aan dat er meer is dan enkel het swipegedrag van mensen op jouw profiel. Zo zou het dus niet alleen gaan om het uiterlijk en dus de aantrekkingskracht van mensen op jouw foto’s. Er zou meer zijn dan alleen dat. Zou zo ook de tekst de je bij je profiel hebt geplaatst belangrijk zijn en ook de dingen die jij leuk vind zouden meespelen in de ranking. Het gaat dus om het algemene plaatje, wat veel gebruikers aanspreekt.

Het zou werken op de manier die ook gebruikt wordt bij het spel Warcraft . Wanneer iemand die hoog in de ranking staat iemand leuk vindt, dan zal die persoon ook hoger op de rankinglijst komen te staan. Het wordt ook wel beschreven als een enorm stemsysteem. Het komt erop neer dat elke positieve swipe die je krijgt op je profiel, je populairder maakt.

Helaas kunnen wij niet inzien waar wij op de rankinglijst staan. Dit zou misschien meer inzicht kunnen geven over wat er nog ontbreekt aan jouw profiel of wat er juist wel werkt. Wat voor veel mensen een kleine domper kan zijn, is dat een app zoals Tinder zelfs niet meer ‘gewoon’ mensen voorbij laat komen. Zelfs achter Tinder zit een heel systeem die voor jou al wat voorwerk doet, terwijl je hier soms helemaal niet op zit te wachten.


icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies