• Onafhankelijk vergelijken
  • 212 datingsites & 21 apps
  • 462 dating artikelen

Dating zonder vleeskeuring via Grove Dating

Geplaatst op 15 februari 2019 om 11:51

Vind jij dating, met name bij populaire datingapps als Tinder, vaak ook maar gewoon een ordinaire vleeskeuring? Dan is de nieuwe app Grove wellicht wel wat  voor jou. In deze app krijg je namelijk niet meteen de foto van de andere single te zien, maar beoordeel je hem of haar eerst puur op een profieltekst en interesses. Pas wanneer je daar een klik mee hebt ga je door en kom je te weten hoe de andere persoon eruit ziet. Volgens de makers van Grove zou dat voor veel waardevollere matches zorgen dan eindeloos door allerlei oppervlakkige profielen te swipen.


Matchen op gedeelde interesses en voorkeuren

Datingapp Tinder is op dit moment een van de populairste en makkelijkste manieren voor singles om nieuwe mensen te leren kennen. Het valt echter niet te ontkennen dat matchen via Tinder voor het grootste gedeelte op basis van het uiterlijk gebeurt. Je beoordeelt met name de profielfoto van een andere gebruiker en daarmee heb je natuurlijk geen garantie dat diens karakter, voorkeuren en interesses goed bij je zouden passen. De nieuwe datingapp Grove kiest daarom een andere benadering en stelt alleen profielen aan je voor waarmee je bepaalde overeenkomsten hebt. Ook krijg je niet direct een foto te zien van een single, zodat je die ook niet meteen op het uiterlijk af kunt serveren.


Een aardigere manier van daten

Doordat Grove zijn leden niet alleen laat kiezen op basis van het uiterlijk belooft het een aardigere manier van daten dan andere datingapps. Daarbij geeft het een overduidelijke knipoog naar de Tinder app, door te zeggen dat ze zelf kinder (oftewel ‘aardiger’) zijn dan andere apps. Dat blijkt bijvoorbeeld al doordat een nieuw profiel eerst alleen bestaat uit een korte profieltekst en bepaalde interesses van de andere persoon. Wanneer die je aanspreken kun je verder swipen en pas dan krijg je de foto te zien van de man of vrouw in kwestie. Het idee hierachter is dat je dan alvast vrij positief denkt over de persoon, nog voor je weet hoe die eruit ziet. Deze manier van profielen tonen is gebaseerd op het bekende televisieprogramma The Voice, waarbij de juryleden kandidaten in eerste instantie puur beoordelen op hun zangkunsten en niet op hun uiterlijk.


Datingapp Grove in de praktijk

Hoe werkt Grove in de praktijk? Het is ten eerste natuurlijk zaak om de app te installeren op je smartphone. Dat doe je voor Android gewoon vanuit Google Play en op je iPhone in de Apple App Store. Zodra de app is geïnstalleerd en je hem opstart moet je direct een account aanmaken om in te kunnen loggen. Omdat je met je profiel aan andere mensen wordt gekoppeld op basis van je interesses en voorkeuren is het belangrijk om die ook zelf zo volledig mogelijk in te vullen. Vervolgens krijg je minimaal eenmaal per dag een profiel te zien van een andere gebruiker waar je veel mee gemeen hebt. Deze zogenaamde Compatible Match kan natuurlijk heel verrassend zijn en je zult dus eerder in contact komen met iemand waar je anders wellicht ten onrechte voorbij zou zijn geswiped. Wanneer je een praatje wilt maken met die man of vrouw bevat Grove ook alvast zogenaamde Ice Breakers, een functie waarmee je altijd een leuke openingszin typt of een originele vraag kunt stellen.


Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Dating zonder vleeskeuring via Grove Dating

Wetime.be

Vriendschap
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement