Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Een quote van Shakespeare in je profiel? 28% meer kans op een reactie!

Laatst bijgewerkt: 2 mei 2016

Shakespeare, wie kent hem niet? Zelfs in deze tijd blijkt hij nog steeds populair te zijn. De daters van tegenwoordig kunnen maar beter wat van zijn werk gaan bestuderen. Het lijkt er namelijk op dat de grootste taalkunstenaar uit Engeland ook jou aan een reactie kan helpen op het internet. Match.com heeft hier een onderzoek naar gedaan en volgens hen heb je 28% meer kans op een reactie met een quote van Shakespeare in je profiel.

Hoe zit dit nu eigenlijk? Match.com heeft onderzoek gedaan naar aanleiding van de 400ste verjaardag van de taalkunstenaar. Het blijkt dat mannen die op zoek zijn naar vrouwen en een quote van Shakespeare toevoegen aan hun profiel 27% meer kans maken op een reactie. Dit heeft te maken met het feit dat 30% van de vrouwen die op zoek zijn naar een man, op de datingsite hebben vermeld dat zij zichzelf omschrijven als literair. Wanneer een man dus een quote van de grootste der grootheden plaatst kun je daar natuurlijk niet om heen als (literaire) vrouw!

Mocht je nu denken, ik ga ook een mooie quote van de beste man citeren, let dan wel op. Er zijn zo’n 154 sonnetten. Je moet er dus even de tijd voor nemen. Want om nou “To be, or not to be: that’s the question” te gebruiken is misschien wat afgezaagd. Op die manier heb je kans dat je juist geen punten scoort bij de vrijgezelle dames. Gelukkig zijn er sites te vinden die de beste quotes van Shakespeare hebben verzameld. Hier kun je terecht voor wat inspiratie. Om niet door de mand te vallen is het handig om het stuk te lezen waar je je quote uit gehaald hebt. Niets staat zo slecht als een quote waar je eigenlijk niets vanaf weet. Op die manier heb je ook nog iets om over te praten!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies