Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Nieuwe datingapp koppelt op basis van je koelkastinhoud

Laatst bijgewerkt: 28 maart 2019

Als we de bedenkers van de nieuwe app Refrigerdating moeten geloven zegt de inhoud van je koelkast meer over wie je bent dan je waarschijnlijk denkt. Bij deze datingapp volstaat het namelijk om een foto te uploaden van de inhoud van je koelkast om te matchen met andere singles. Refrigerdating is gratis te gebruiken voor iedereen die de nieuwe slimme koelkast van Samsung, de Family Hub Refrigerator, aanschaft. Daar moet echter bij opgemerkt worden dat de nieuwe koelkast wel een stevige adviesprijs van 3.500 euro heeft.


Je bent wat je eet

De inhoud van je koelast zegt veel over je persoonlijkheid. Dat beweert althans Elin Axelsson, Public Relations manager van Samsung. Dat begint al bij het soort voedsel dat mensen in hun koelkast bewaren, want je bent volgens het bekende gezegde nu eenmaal wat je eet. Wie de koelkast vol heeft gestapeld met bier en spareribs matcht waarschijnlijk niet zo goed met singles die alleen kokoswater en hummus hebben ingeslagen. Maar ook hoe schoon je koelkast is en hoe netjes je die hebt ingericht zou een goede indicatie zijn van hoe je als persoon in elkaar steekt.


Swipen langs plaatjes van koelkasten

Het daten via Refrigerdating bestaat vooral uit het eindeloos swipen langs plaatjes van koelkasten. Net zoals bij de bekende datingapp Tinder mag je dan zelf aangeven of je potentie ziet in een bepaalde koelkast. Voelt de eigenaar van dat apparaat ook meteen een klik met jouw koelkastinhoud? Dan ligt de weg open naar een leuke chat of een date. Wie weet matcht het inderdaad goed en komt er wellicht zelfs een moment dat de inhoud van jullie koelkasten samengevoegd zal worden.


Slimme marketingtruc of waardevolle matches?

Of het nu een handige marketingtruc is van Samsung om hun nieuwe slimme koelkast meer bekendheid te geven of niet, feit is dat singles altijd op zoek zijn naar nieuwe manieren om met andere alleenstaanden in contact te komen. Het is dan met name een uitdaging om iemand te vinden die goed bij je past. Aangezien de Refrigerdating app nog niet breed beschikbaar is zal de tijd moeten leren of matchen op basis van je koelkast een goede manier is voor het vinden van de perfecte partner.


Tips voor het gebruik

De bedenkers van de app geven tot slot alvast wat tips over het beste gebruik ervan. De belangrijkste daarvan is dat je vooral de verleiding moet weerstaan om je koelkast eerst schoon te maken of zelfs maar op te ruimen voor je de inhoud fotografeert. Het matchen moet tenslotte op een natuurlijke manier gaan en je koelkast uitgebreid stileren is dan niet handig. Overigens hoef je de profielfoto niet met je smartphone te maken, want de slimme koelkast bevat een camera zodat je de inhoud kunt bekijken waar en wanneer je maar wilt. Bijvoorbeeld in de supermarkt om te checken of de melk op is.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies