Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Vaak gehoorde klachten bij datingsites

Laatst bijgewerkt: 26 april 2016

Omdat steeds meer singles in Nederland zijn of haar geliefde via het internet vindt, spelen steeds meer sites daarop in. Zo is het aantal datingsites gegroeid en ook datingapps schieten als paddenstoelen uit de grond. Dit brengt ook problemen met zich mee.

Nepprofielen zijn een van de grootste problemen die gebruikers ervaren. Zo zouden er profielen worden aangemaakt om mensen naar andere sites te lokken. Een nepprofiel begint bijvoorbeeld een gesprekje en geeft aan dat hij of zij het profiel gaat verwijderen, maar wel actief is op een andere site. Zo heeft de datingsite Cupidos zich hiervoor moeten verantwoorden tegen over de rechter. Zelf zegt Cupidos er alles aan te doen de nepprofielen te verwijderen. Tips om te weten of een profiel echt is vindt je hier!

Ook het feit dat persoonlijke gegevens zomaar openbaar worden gemaakt, is iets waar gebruikers zich aan irriteren. Dit komt vooral voor bij de site Badoo. Dit zegt Klacht.nl. Zo worden er foto’s en andere gegevens van Facebookprofielen van zowel vreemden als van de persoon zelf gebruikt. Tijdens en zelfs na het opzeggen zouden gebruikers, zelfs als ze hun naam niet opgegeven hebben, terug te vinden zijn op Google. College Bescherming Persoonsgegevens bevestigt dat een aantal datingsites zich niet houden aan het beschermen van privacy.

De Consumentenbond geeft aan dat hoge kosten en opzegproblemen een van de meest voorkomende klachten is. Vooral Parship komt hierin vaak naar voren. Zo zou de site alleen de kosten per maand tonen bij een twee-jarig abonnement. Dit terwijl de kosten voor een halfjaar abonnement vele malen hoger liggen. Ze hebben het inmiddels aangepast en geven aan nu volledig transparant te zijn. Ook het opzeggen is op veel sites moeilijk. Voor veel mensen is dit bijna niet te doen. Er zouden veel extra kosten bij komen kijken. Parship geeft aan dat zij op dit gebied niet verschillen van andere datingsites. Op bijna alle sites heb je een maandelijkse opzegtermijn. Die maand zal dus, net als op alle andere sites, gewoon betaald moeten worden.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies