Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Tinder wordt niet vaker gebruikt voor eenmalige dates dan andere datingsites en -apps

Laatst bijgewerkt: 8 maart 2017

Online dating wordt niet alleen toegankelijker voor mensen van alle leeftijden, ook wordt het steeds meer geaccepteerd. Als je zegt dat je je vriend of vriendin via internet hebt leren kennen zal bijna niemand daar meer raar van opkijken. Er is een nieuw onderzoek gedaan naar de gebruikers van Tinder en andere datingapps. Veel mensen denken dat Tinder de app is waarop mensen actief zijn die maar één afspraakje willen en dan weer – letterlijk – naar de volgende wippen.

Er is een onderzoek gedaan waarbij Facebook werd gebruikt. Er werd een steekproef gehouden waarbij er 75 mensen geselecteerd werden die 18 jaar of ouder zijn en ook vloeiend Engels spreken. Deze mensen werden in drie groepen verdeeld: Tindergebruikers, online datingsitegebruikers en niet-gebruikers. De deelnemers moesten motiveren waarom ze voor Tinder of voor een andere datingsite kozen. Hierbij konden ze kiezen uit het vinden van een nieuwe liefde, een sekspartner of het zoeken naar vriendschap.

Het bleek dat de onderzoekers geen verschil vonden in het gebruik van Tinder of andere datingapps. Er werd vrijwel even vaak voor één van de opties gekozen bij Tinder of bij een andere datingsite. Dit brengt de theorie ten gronden die zegt dat jongeren alleen maar op Tinder zitten om een makkelijke one night stand te scoren. Tinder wordt dus wel degelijk gebruikt om een nieuwe liefde te vinden. Toch?

Wat misschien minder verrassend is, is dat mannen meer op zoek waren naar een one night stand dan de onderzochte vrouwen. Dit kan natuurlijk ook betekenen dat vrouwen hier niet even open over zijn als de mannen. Of dat ze het simpelweg niet durfden aan te geven. Dit blijft helaas altijd tasten in het duister. Wanneer jij een datingapp gebruikt, ben je dan alleen op zoek naar een nieuwe liefde of gebruik je het juiste om nieuwe vriendschappen te vinden? Of ga je toch voor die sekspartner?


icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies