Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Tinder gebruikt kunstmatige intelligentie voor betere matches en ‘Super Likeable’

Laatst bijgewerkt: 5 december 2017

Het algoritme van Tinder is al sinds jaar en dag een geheim. Het is vaak onduidelijk hoe een bepaalde match aan je wordt voorgesteld en in welke volgorde. Vanaf nu is dit algoritme nog iets complexer met de introductie van de nieuwe functie ‘Super Likeable’. Deze functie geeft je de optie om een gratis super like te versturen naar 1 van de 4 suggesties die de app je voorschotelt. 


Verrassing

Je kunt het super likeable scherm niet aanroepen of vinden in de app, deze komt enkel tevoorschijn als verrassing. In dit scherm zie je 4 tinderprofielen die je kunt bekijken. Vervolgens kun je een van deze profielen een gratis Super Like geven. Als je niet geïnterresseerd bent heb je ook de optie om het scherm over te slaan. Je verliest daarmee wel je super like.

Kunstmatige intelligentie

De 4 profielen die worden weergegeven in het scherm verschijnen niet willekeurig. Tinder geeft aan kunstmatige intelligentie in te zetten om deze profielen te presenteren. Er wordt dus gekeken naar profieleigenschappen zoals foto’s en locaties waar jij eerder interesse in hebt getoond.

Super Like

Door een super like uit te delen worden je kansen op een match gemiddeld 3 keer hoger. De functie is daarom ook onwijs populair onder gebruikers van de app. Met een Tinder Plus account krijg je 5 super likes om uit te delen per dag.

Wat is een Super Like op Tinder?


icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies