Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Tinder eigenaar koopt dating platform Plenty of Fish

Laatst bijgewerkt: 8 maart 2017

De eigenaar van onder andere Lexa, Tinder & Match.com neemt deze maand de Amerikaanse datingsite Plenty of Fish over voor 575 miljoen dollar. Met meer dan 370 miljoen unieke gebruikers per maand met 15 verschillende merken is het overkoepelende bedrijf Match Group de absolute marktleider op het gebied van online dating.

In 2001 lanceerde Markus Frind in zijn eentje een kleinschalige volledig gratis datingsite voor alle doelgroepen. Waar de concurrentie dure tarieven hanteerde voor vrijwel dezelfde functionaliteiten bleek de “gratis” formule van Markus al snel een succes. In twee jaar tijd groeide de site uit tot meer dan 10.000 leden en inmiddels telt de website 2,8 miljoen abonnees.

Ook in Nederland zien we een enorme groei in het aantal gratis datingsites wat zich op dezelfde manier profileert. Gebruikers kunnen in de meeste gevallen gratis gebruik maken van de standaard functionaliteiten. Voor verschillende extra’s is er dan een betaling of lidmaatschap vereist.

icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies