Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Speeddating niet populair onder hoger opgeleiden

Laatst bijgewerkt: 6 april 2017

Hoogopgeleide Nederlandse singles doen nauwelijks aan speeddating. 96% van de singles met minimaal een hbo-diploma heeft nog nooit een speeddate evenement bijgewoond. 86% hiervan geeft aan dit in de toekomst ook niet van plan te zijn. Dit blijkt uit een enquête van DatingsiteKiezen.nl onder 1900 Nederlandse alleenstaande mannen en vrouwen tussen de 25 en 50 jaar.

speed-dating1

Te weinig diepgang tijdens een speeddate
36% van de hoog opgeleide singles die nog nooit een speeddate heeft bijgewoond geeft als voornaamste reden dat een speeddate te kort is en te weinig diepgang biedt. 27% van deze ondervraagden heeft nog nooit overwogen om een speeddate evenement bij te wonen. Ook geven veel singles aan dat een speeddate een te geforceerde manier is om nieuwe mensen te ontmoeten. Bekijk de overige redenen in de onderstaande infographic.

speed-dating2

Verschil tussen hoog en laag opgeleid
Uit de cijfers van de enquête blijkt een enorm verschil tussen hoger en lager en middel opgeleiden. 12% van de lager opgeleiden heeft wel eens een speeddate evenement bijgewoond, tegenover 2% van de hoger opgeleiden. Op de vraag “Denkt u dat u in de toekomst een speeddating evenement gaat bijwonen?” geeft 40% van de lager en middel opgeleiden dit misschien of wel te doen. Bij de hoger opgeleiden was dit slechts 14%.

Speeddating evenementen
Bij de hoger opgeleide singles blijkt er ook onwetendheid te zijn over speeddating. Meer dan driekwart van de ondervraagden geeft aan niet op de hoogte te zijn van het feit dat er ook evenementen speciaal voor hoger opgeleiden worden georganiseerd.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement