Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Single vrouwen vallen vaker voor alleenstaande vaders

Laatst bijgewerkt: 19 juni 2018

Het is een veelgehoorde klacht onder zowel alleenstaande vaders als single moeders, zodra ter sprake komt dat ze kinderen hebben is een andere single meteen niet meer geïnteresseerd in een date. Dat zorgt nogal eens voor frustratie bij veel ouders van jonge kinderen die (bijvoorbeeld na een relatiebreuk) op zoek gaan naar een nieuwe relatie. Volgens een onderzoek van datingsite Zoosk zou daar echter langzaam maar zeker verandering in komen.

Wat vinden single vrouwen aantrekkelijk in een man?

Zoosk vroeg iets meer dan 3.000 single vrouwen om aan een enquête mee te doen om daarin aan te geven wat ze zochten in een toekomstige partner. Daaruit bleek dat maar liefst 92% van de single vrouwen het wel zag zitten om een relatie te beginnen met een alleenstaande vader. Dat is 10% meer dan bij een soortgelijk onderzoek dat twee jaar geleden werd gehouden. Dat betekent dus dat nog slechts 1 op de 10 vrouwen automatisch geen interesse meer in een man heeft als die aangeeft kinderen te hebben.

Vaders zijn rustiger en hebben meer geduld

Waar mannen in de regel wel toe durven geven dat ze een eerste indruk voornamelijk baseren op het uiterlijk van een vrouw, ligt dat voor de alleenstaande vrouwen toch wat anders. Zij vallen eerder op uitstraling en karakter. En dat is dan ook precies waarom de alleenstaande vaders steeds meer in trek zijn. Volgens de single vrouwen zijn mannen die al vader zijn namelijk rustiger, en geduldiger. Daarnaast stralen ze meer zelfvertrouwen uit en nemen ze ook sneller verantwoordelijkheid. Tot slot zouden ze ook meer humor hebben en zichzelf ook wat minder serieus nemen.

Sixpack minder populair dan ooit

De onderzoekers konden uit de antwoorden ook opmaken dat het bekende sixpack, dat bij een man vaak synoniem staat voor een goed getraind lichaam, lang niet zo meer in trek is als voorheen. Slechts 14% van de ondervraagde vrouwen zei dat ze het ontbreken van een sportief lichaam een dealbreker vonden. Sterker nog, een kwart van alle vrouwen gaf zelfs aan een klein buikje wel aantrekkelijk te vinden.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

icon app Zoosk

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Zoosk. Klik hier om alle artikelen over Zoosk te bekijken.

Bekijk alles over Zoosk »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies