• Onafhankelijk vergelijken
  • Totaal 213 datingsites
  • Altijd een site die bij je past

Single vrouwen vallen vaker voor alleenstaande vaders

Geplaatst op 19 juni 2018 om 09:10

Het is een veelgehoorde klacht onder zowel alleenstaande vaders als single moeders, zodra ter sprake komt dat ze kinderen hebben is een andere single meteen niet meer geïnteresseerd in een date. Dat zorgt nogal eens voor frustratie bij veel ouders van jonge kinderen die (bijvoorbeeld na een relatiebreuk) op zoek gaan naar een nieuwe relatie. Volgens een onderzoek van datingsite Zoosk zou daar echter langzaam maar zeker verandering in komen.

Wat vinden single vrouwen aantrekkelijk in een man?

Zoosk vroeg iets meer dan 3.000 single vrouwen om aan een enquête mee te doen om daarin aan te geven wat ze zochten in een toekomstige partner. Daaruit bleek dat maar liefst 92% van de single vrouwen het wel zag zitten om een relatie te beginnen met een alleenstaande vader. Dat is 10% meer dan bij een soortgelijk onderzoek dat twee jaar geleden werd gehouden. Dat betekent dus dat nog slechts 1 op de 10 vrouwen automatisch geen interesse meer in een man heeft als die aangeeft kinderen te hebben.

Vaders zijn rustiger en hebben meer geduld

Waar mannen in de regel wel toe durven geven dat ze een eerste indruk voornamelijk baseren op het uiterlijk van een vrouw, ligt dat voor de alleenstaande vrouwen toch wat anders. Zij vallen eerder op uitstraling en karakter. En dat is dan ook precies waarom de alleenstaande vaders steeds meer in trek zijn. Volgens de single vrouwen zijn mannen die al vader zijn namelijk rustiger, en geduldiger. Daarnaast stralen ze meer zelfvertrouwen uit en nemen ze ook sneller verantwoordelijkheid. Tot slot zouden ze ook meer humor hebben en zichzelf ook wat minder serieus nemen.

Sixpack minder populair dan ooit

De onderzoekers konden uit de antwoorden ook opmaken dat het bekende sixpack, dat bij een man vaak synoniem staat voor een goed getraind lichaam, lang niet zo meer in trek is als voorheen. Slechts 14% van de ondervraagde vrouwen zei dat ze het ontbreken van een sportief lichaam een dealbreker vonden. Sterker nog, een kwart van alle vrouwen gaf zelfs aan een klein buikje wel aantrekkelijk te vinden.


Dossier Zoosk

Dit nieuwsbericht is onderdeel van ons dossier Zoosk.

Bekijk alles rondom Zoosk


Wellicht vind je dit gerelateerde artikel ook interessant:

Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Single vrouwen vallen vaker voor alleenstaande vaders

Wetime.be

Vriendschap
Single vrouwen vallen vaker voor alleenstaande vaders

Cupify

Algemeen
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | KvK 01180833 | Herestraat 106, 9711 LM Groningen | Privacy statement