Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Op de eerste date tussen de lakens belanden

Laatst bijgewerkt: 26 april 2016

Gezellige eerste date? Misschien beland je na afloop wel met elkaar in bed. Ongeveer 26% van de Nederlandse singles onder de 35 jaar geeft aan dat zij na een eerste date wel eens de koffer in zijn gedoken. Dit kwam uit het LoveGeist onderzoek dat uitgevoerd werd door TNS Nipo uit opdracht van Lexa.nl. Er hebben in totaal 1501 singles meegedaan aan het onderzoek.

Ook kwam naar voren dat ongeveer 77% van de ondervraagden liever wacht met seks nadat ze minstens drie dates hebben gehad. Het grootste deel van de Nederlandse singles accepteert seks op de eerste date nog niet. Dat terwijl het steeds minder als taboe wordt gezien.

Er bestaat wel degelijk een verschil tussen mannen en vrouwen op het gebied van seks op de eerste date. Zo blijkt dat 34% van de single vrouwen denkt dat seks op de eerste date invloed kan hebben op de toekomstige relatie. Mannen daarentegen hebben hier minder moeite mee. Zo’n 65% geeft aan geen problemen te hebben met het naar bed gaan tijdens de eerste date. Ook gaven sommige van de ondervraagde mannen aan dat seks soms ‘gewoon’ seks is. Vrouwen zijn eerder bang dat ze na het bed gedeeld te hebben minder gerespecteerd te zullen worden of dat de man daarna zijn interesse in haar verliest.

Hoe bereiden wij Nederlandse singles ons voor op de eerste date? Volgens het onderzoek staat ontharen van het lichaam op een gedeelde eerste plek, samen met het meenemen van condooms. Bijna de helft van de singles gaf aan dat dit hoort bij de voorbereidingen. Het dragen van sexy lingerie en een extra tandenborstel meenemen staan op de tweede plek. Ongeveer 39% gaf aan dat zij dit als voorbereiding hanteerden. Op een schone derde plek stond met 39% het meenemen van een extra setje ondergoed.

Je weet uiteindelijk nooit wat je te wachten staat tijden de eerste date, dus een goede voorbereiding is het halve werk.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies