Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Olympische atleten maken volop gebruik van Tinder in Rio

Laatst bijgewerkt: 8 maart 2017

Het gebruik van Tinder is met de komst van de Olympische spelen enorm toegenomen. Wanneer de atleten zich vervelen blijken ze graag gebruik te maken van Tinder. Marcus Nyman is een Judoka uit Zweden en hij bleek de eerste dag al zeker tien matches te hebben via de datingapp. Volgens Nyman gebruiken veel atleten de app. Er zijn er meer dan tienduizend in het dorp dus de keuze is er reuze. Ook Nederlandse sporters zouden gebruik maken van de app tijdens de spelen. Wie denk jij?

Volgens Tinder zelf nam het gebruik zeker toe tijdens de spelen en dan vooral in het Olympisch dorp. Tijdens de spelen zou het aantal matches met 129% zijn toegenomen, dit terwijl het gebruik maar met 64% groeide. Blijkbaar vonden alle sporters elkaar erg aantrekkelijk, daar in het Olympisch dorp. Niet alleen het gebruik en de matches groeide in de periode van de spelen, ook het aantal superlikes groeide met 73% en het swipen steeg ook met 69%. Dat je op dit moment in Rio moet zijn mocht je een date willen regelen met de atlete van je dromen, moge duidelijk zijn. Tinder blijkt nog steeds de app te zijn die je moet gebruiken als het gaat om het ontmoeten van zoveel mogelijk portentiele liefde.

Hoe het komt dat Tinder zoveel gebruikt wordt door atleten tijden de spelen is geen raadsel. Het is de plek waar mensen bij elkaar komen die dezelfde passie delen: sporten. Ook zijn ze allemaal beter in hun sporten dan wie dan ook. Ook mogen en kunnen veel Olympische sporters het Olympisch dorp niet uit. Dan is het tussen alle training door het natuurlijk erg leuk om een leuke date te regelen voor na de spelen. Of er ook echt dates zijn ontstaan is helaas (nog) niet duidelijk. Met wie zou jij willen matchen?


icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies