Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Nieuwe relatie, betere seks?

Laatst bijgewerkt: 26 april 2016

De kinderen zijn de deur al uit, je hebt genoeg tijd om leuke dingen te doen: je bent met pensioen. Oftewel, het ideale moment om als oudere singel een nieuwe partner te ontmoeten. Uit een onderzoek van Plus komt naar voren dat 1 op de 3 ouderen het geluk vindt bij een nieuwe partner en daarvan vindt twee derde de seks met hun nieuwe liefde zelfs beter dan met hun ex.

Waarom is een nieuwe partner krijgen op 50-jarige leeftijd of ouder zo bevrijdend? Seksuoloog en klinisch psycholoog Albert Neelman geeft aan dat als het gaat om seks, alles weer opnieuw begint. Er wordt tijdens de verliefdheidsfase meer gevreeën dan in welke andere fase van de relatie dan ook. En vooral als je ouder bent weet je wat je fijn vindt, waardoor je dit beter kunt aangeven. Het feit dat je lichaam er niet meer uit ziet als een jonge god van twintig maakt volgens de lezers van Plus niets uit.

In het begin van de relatie hebben met name vrouwen moeite zich bloot te geven aan hun partner. Dit is niet zo gek vindt Neelman: vrouwen denken hun hele leven al na over hun lijf. Hun lichaamsbeeld is belangrijk. Dit heeft te maken met hoe tevreden zij met zichzelf zijn. Mannen hebben hier daarentegen veel minder last van. Ook geven de lezers aan dat het niet zozeer gaat om hoe iemand eruit ziet, maar wat diegene uitstraalt. Velen hebben op dit moment meer seks, dan in hun vorige relatie.

Veel van de onderzochten gaven aan dat het nú hun tijd is. Sommigen hebben altijd voor een ander gezorgd en vinden dat zij nu mogen genieten. In een nieuwe relatie leren veel lezers zichzelf opnieuw kennen. Ze staan meer open voor nieuwe dingen en verbreken hun oude patronen.

Elk begin is moeilijk, wordt door veel ondervraagden aangegeven. Vooral als je uit een relatie komt en je al erg lang niet meer met iemand gedate hebt. Als het goed voelt durven lezers zich sneller te laten gaan. Het leven is kort: geniet ervan!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies