Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Kun je binnenkort fysiek daten met een robot?

Laatst bijgewerkt: 25 april 2016

Stel je eens voor. Je zit in een café in Amsterdam en hebt een date met een leuke vrouw. Zij zit op haar beurt in een café in Maastricht. Je kan haar zien, aanraken en horen, maar je bent beide in een andere stad, of zelfs land! Dit wordt naar verwachting het nieuwe online daten. Het voordeel aan dit nieuwe daten is dat je alleen een goed netwerk nodig hebt. Op die manier kan je zelfs met iemand uit eten. Het kost minder tijd en geld. Je hoeft immers niet helemaal naar Maastricht te rijden, of het vliegtuig te pakken voor een eerste date. Ook eten robots niets dus betalen doe je alleen voor jezelf. Wel zo makkelijk!

In Australië kunnen mensen zelfs al een date winnen met de robot ‘Lucy’. Dit is tot stand gekomen omdat de Australische media het gebruik van online daten ziet groeien, maar ook worden robots steeds populairder. De robot met wie je een date kan winnen is telepersence robot. Dit betekent dat je die altijd kunt gebruiken zolang er maar een internetverbinding is. Wie had dit een aantal jaar geleden kunnen denken?

Lucy is eigenlijk een werknemer – met codenaam Atomic212. Haar echte naam is Lucy Kelly. Ze heeft in Australië de krantenkoppen al veelvuldig gehaald. Het is de eerste robot die dat kan zeggen. Lucy kan de robot vanuit huis of kantoor bedienen. De Ipad op de kop van de robot werkt als een soort Skype. Haar gezicht en stem zijn er echt. Ook kan zij jouw omgevingsgeluiden horen en jij die van haar.

Het online daten wordt met de komst van de robot een stuk persoonlijker. Je hebt niet alleen een foto van iemand, ook zie en hoor je iemand praten en bewegen. Het scheelt tijd en veel geld als het gaat om (met name) lange afstandsrelaties. Wanneer deze datingrobot naar Nederland komt is helaas niet bekend. Op dit moment zullen wij het nog moeten doen met een foto!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies