Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Voortaan meer Bumble matches tegen betaling

Laatst bijgewerkt: 14 februari 2019

Vraag jij je ook wel eens af of andere mensen jouw profiel wel zien, of dat je zo weinig reacties krijgt omdat andere singles jouw profiel gewoon niet zo interessant vinden? Datingapp Bumble wil aan die onzekerheid een eind maken en heeft daarom een nieuwe optie toegevoegd aan de app. Je kunt nu tegen betaling van 2 Bumble munten je profiel een half uur lang extra onder de aandacht brengen bij andere leden in je buurt.


Bumble als alternatief voor Tinder en Happn

De meeste Nederlandse singles die mobiel willen daten kiezen tegenwoordig voor Tinder. Die app is nog altijd heel hot, met name onder alleenstaande mannen en vrouwen tussen 20 en 40 jaar. Bumble is een datingapp die is geïnspireerd door Tinder en kort na zijn introductie ook veel Nederlandse gebruikers had. Helaas is die populariteit al snel afgenomen en maak je inmiddels een stuk minder kans op een match in je eigen regio. Dat neemt echter niet weg dat de Bumble datingapp wereldwijd nog altijd heel erg in trek is en veel wordt gebruikt.


Onzekerheid over je eigen kansen

Bumble werkt vergelijkbaar met Tinder, want ook bij Bumble krijg je stuk voor stuk profielen voorgeschoteld die je moet liken of afwijzen. Als iemand jouw profiel leuk vindt en jij hem of haar ook liket heb je een match. Je kunt dan chatten en als het goed klikt natuurlijk ook meteen een date plannen. Je hebt bij Bumble net als bij Tinder echter geen invloed op het aantal andere leden dat jouw profiel te zien krijgt. Hoe wordt bepaald welke mensen je profiel onder ogen krijgen is geen openbare informatie. Daardoor kun je onzeker worden als je geen of weinig matches krijgt. Je weet nu eenmaal nooit helemaal zeker of mensen jou als persoon niet  zo leuk vinden, of dat ze jouw profiel simpelweg nooit te zien krijgen.


Bovenaan de swipe lijst voor 2 euro

Om die onzekerheid voor een groot deel weg te nemen hebben de makers van Bumble sinds deze week een nieuwe functie aan de datingapp toegevoegd. Met deze betaalde service kun je jouw profiel een half uur lang bij andere leden in je omgeving bovenaan hun swipe lijstje zetten. Dit kost je twee Bumble munten per keer, wat neerkomt op ongeveer 2 euro. Je weet dan zeker dat er ineens veel meer mensen zijn die jouw profiel onder ogen zullen krijgen. Maak je dan nog steeds geen matches? Dan weet dat je ofwel niet in trek bent bij andere singles of dat je profiel simpelweg niet aantrekkelijk genoeg is om te liken (en wordt het dus tijd om je profiel te pimpen).


Timing is belangrijk!

Omdat de nieuwe functie slechts een half uur lang actief is moet je daar goed rekening mee houden als je hem wilt activeren. Ga dus eerst bij jezelf na wanneer de meeste mensen in je eigen regio naar nieuwe matches zullen zoeken. Zou dat doordeweeks rond de lunchtijd kunnen zijn? Activeer de optie om je profiel omhoog te plaatsen dan rond 12 uur ‘s middags. Denk je dat de singles die jij wilt leren kennen vooral ‘s avonds aan het swipen slaan? Activeer de optie dan vanaf een uur of 8 in de avond. Maar ook in het weekend, vanaf ongeveer 10 uur in de ochtend, is natuurlijk altijd goed. Dan hebben veel mensen tijd en zin om te swipen en naar leuke matches te zoeken.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies