Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Twoo dating app review

Twoo
Bekijk top 10 dating apps

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Twoo is een mobiele app waarin je volop kunt daten met andere singles of gewoon lekker kunt chatten en nieuwe vrienden ontmoeten. De app is wereldwijd in gebruik maar doordat er lokale matching in zit kun je ook gewoon mensen uit je eigen regio leren kennen.

Er is een matchspel aanwezig zodat je door alle leuke profielen kunt swipen en het mooiste van alles is waarschijnlijk nog wel dat de app voor een groot deel gratis te gebruiken is. Of de app daarmee ook geschikt is als dating app voor serieuze Nederlandse singles lees je in deze uitgebreide review.

Waarom kies je voor Twoo?
 • Gratis berichtjes versturen
 • Wereldwijd nieuwe mensen ontmoeten
 • Snel aanmelden met Facebook

blank blank blank

Inschrijfproces Twoo

Zoek in de app store op je telefoon naar “Twoo” om de dating app direct bovenaan de zoekresultaten te zien verschijnen. Na het installeren en starten van de app heb je de keuze uit aanmelden met een nieuw account op basis van je e-mailadres of door te koppelen met Facebook. Hier lees je hoe je dat doet.

Inloggen met Facebook

Door in te loggen met je bestaande Facebook-account kun je al binnen enkele seconden aan de slag met de Twoo app. Tik hiervoor op de blauwe knop Verdergaan met Facebook. Het kan nodig zijn om eerst even in te loggen op je Facebook, waarna je de keuze krijgt uit de diverse gegevens die je door Twoo in wilt laten zien. Standaard zijn dat je naam, leeftijd, woonplaats,geslacht, profielfoto en e-mailadres. Tik op de knop Doorgaan als … (met daarachter je naam) om de app te koppelen. Na een paar tellen ben je weer terg in de de Twoo app en kun je van je nieuwe profiel gebruik gaan maken.

Aanmelden met je e-mailadres

Tik op de knop Aanmelden en vul je e-mailadres en wachtwoord in. In de volgende stappen vul je alvast wat basisinformatie in, zoals je geslacht en met welk doel je lid bent geworden van Twoo. Je kunt de app namelijk niet alleen gebruiken om te daten maar ook om nieuwe vriendschappen op te doen of alleen maar te chatten. Je kunt ook meteen een profielfoto toevoegen en je naam, leeftijd en regio kiezen. Daarna word je doorgestuurd naar je profiel zodat je kunt beginnen met zoeken naar leuke leden.


blank blank blank

Profiel en instellingen

Om meteen kans te maken op leuke contacten is het een goed idee om je profiel verder in te vullen. Dat doe je door in de menubalk op de knop met het figuurtje erop tikken (de meest rechter knop). Dan kom je bij je instellingen, waar je je eigen profiel aan kunt passen door op Profiel wijzigen te tikken. Nu kun je nieuwe foto’s toevoegen, een korte profieltekst schrijven en de zogenaamde matchvragen beantwoorden. De antwoorden van die vragen worden vergeleken met hoe andere leden zelf hebben geantwoord, zodat mensen waar je veel mee gemeen hebt eerder kunnen worden getoond. Met name als je wilt daten via Twoo is dit dus een belangrijk onderdeel van je profiel.


De app gebruiken

We gaan er in deze review vanuit dat je Twoo wilt gebruiken om te daten met andere singles. De beste manier om die vrijgezellen op de app te vinden is door het matchspel te gebruiken, maar je kunt ook naar profielen zoeken aan de hand van enkele zoekvoorkeuren. Daarnaast is er nog een heel populaire live video stream mogelijkheid. Hoe dat alles werkt lees je hier.

Het matchspel

Het matchspel open je door op de knop met het duimpje te tikken die je helemaal links in het menu ziet staan. Daar bevindt zich een wachtrij met allemaal leuke profielen waar je doorheen kunt swipen. Een profiel naar rechts vegen betekent uiteraard dat je wel interesse hebt en naar links swipen dat je de persoon niet zo interessant vindt. Je kunt enkele eenvoudige voorkeuren instellen door op de filterknop rechtsboven in het scherm te tikken. Daar kun je het gewenste geslacht, de leeftijd en de locatie van de singles selecteren.

Profielen die je leuk vindt kun je ook liken door op de knop met het duimpje te tikken. Daarnaast zie je een knop met een hartje erop. Daarmee kun je een super like uitdelen, een teken dat je iemand echt helemaal te gek vindt. In tegenstelling tot bij een gewone like krijgt het lid daar een melding van, zodat die man of vrouw hopelijk ook snel op jouw profiel komt kijken. Je kunt een profiel melden door op de knop met het vlaggetje te rikken rechts bovenin, bijvoorbeeld wanneer iemand overduidelijk de regels overtreedt.

Leden zoeken

Bij leden zoeken kun je op jacht naar profielen waar je wel interesse in zou kunnen hebben omdat ze aan zoveel mogelijk van je wensen voldoen. Tik hier op de filterknop die je rechts onderin ziet staan om een aantal wensen en eisen in te voeren. Net zoals bij de matchfunctie zijn dat het geslacht, de leeftijd en de locatie. Je kunt echter ook geavanceerde zoekfilters toevoegen, zoals kinderwens, opleidingsniveau, lichamelijke kenmerken en nog veel meer. Dan zul je echter al wel snel ontdekken dat het aantal leden dat wordt gevonden snel kleiner zal worden, vooral wanneer je niet in een grote stad woont.

Live video streams

Relatief nieuw in de Twoo app is de optie om live video streams te bekijken of je eigen videofeed uit te zenden. Dat zijn altijd openbare chats waar elk lid bij mee kan kijken (behalve leden die je hebt geblokkeerd). Standaard worden de video streams getoond van mensen over de hele wereld, met de meest populaire bovenaan. In theorie kun je mensen in je eigen regio zoeken door op Nearby te tikken. In de praktijk bleek het ook daarmee echter lastig om mensen bij ons in de eigen buurt te vinden.

De video streams maken inmiddels een groot deel uit van Twoo. De meeste leden bezoeken streams van anderen of zenden zelf live video uit. Dat kan natuurlijk leuk vermaak zijn, maar omdat het zoals gezegd vrij lastig is om mensen in je eigen regio te vinden is dit helaas (nog) geen geweldige manier om te daten.


blank blank blank

Gratis of betaald abonnement?

Twoo is prima gratis te gebruiken. Niet alleen om de app te leren kennen, maar ook gewoon om nieuwe contacten te leggen. Zo is het versturen van berichtjes bijvoorbeeld helemaal gratis. Er zijn echter ook betaalde abonnementen en ook kun je credits kopen om aanvullende functies te ontsluiten. Hieronder leggen we uit wat daarmee de extra mogelijkheden zijn en hoeveel dit kost.

Het premium abonnement

Het premium abonnement van Twoo wordt Premium genoemd. Met Premium krijg je de volgende extra opties tot je beschikking:

 • Je kunt zien wanneer je berichtjes zijn gelezen.
 • Je kunt makkelijker en sneller leden benaderen (je mag bijvoorbeeld nieuwe leden meteen een berichtje sturen).
 • Je kunt meteen zien welke leden je hebben geliket in het matchspel.
 • Je kunt bekijken welke mensen er onlangs op je profiel zijn geweest.

Het Premium abonnement kan op verschillende manieren worden aangeschaft. Je kunt het bijvoorbeeld afsluiten via de app store op je telefoon of door een betaling te doen met iDeal, een creditcard of via Paypal. De kosten zijn telkens gelijk en als volgt:

 • 3 dagen Premium kost € 1,50
 • 1 week Premium kost € 5,99
 • 1 maand Premium kost € 9,99
 • 3 maanden Premium kost € 23,99
 • 6 maanden Premium kost € 35,99
 • 12 maanden Premium kost € 59,99

Let wel even op of bij de betaalmethode en de abonnementsduur van je keuze het abonnement automatisch wordt verlengd, zodat je het op tijd op kunt zeggen als dat het geval is.

Twoo Credits kopen en uitgeven

Naast het Premium abonnement kun je ook losse credits kopen om uit te geven aan hele specifieke acties binnen de app. Daarmee kun je jouw profiel tijdelijk in de spotlight zetten en bovenaan plaatsen in de zoekresultaten voor meer bezoekers, virtuele cadeaus versturen en bijzondere stickerpakketten kopen om te gebruiken in de chat en in je berichtjes.

Twoo credits kun je met dezelfde betaalmethoden aanschaffen als het Premium abonnement. De kosten daarvan verschillen per pakket:

 • 550 credits kosten € 9,99
 • 900 credits kosten € 14,99
 • 1250 credits kosten € 19,99
 • 2750 credits kosten € 39,99

blank

Conclusie

Twoo is gewoon een heel geschikte app om jezelf leuk mee bezig te houden. Net als bij vergelijkbare apps zoals Badoo en Skout lijkt de nadruk steeds meer op de live video functie gelegd te worden. Daarmee wordt de app meer een streaming platform dan een dating app. Natuurlijk kan dat heel leuk zijn en kun je video streamen zelf ook gebruiken om nieuwe mensen te leren kennen, maar dat is ver verwijderd van het op persoonlijke basis leren kennen van een single die perfect bij je past. Wil je dus graag vrijblijvend chatten en nieuwe mensen leren kennen, dan is Twoo perfect. Wil je echt heel gericht op zoek naar je levenspartner, kies dan liever een ander platform.


Download de Twoo app


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Gratis berichtjes versturen
 • Wereldwijd nieuwe mensen ontmoeten
 • Snel aanmelden met Facebook
Minpunten:
 • Veel chatten maar weinig daten
Bekijk top 10 dating apps
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Twoo

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement