Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Skout dating app review

Skout
Bekijk top 10 dating apps

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Skout is een app waar je kunt chatten en daten met singles en andere mannen en vrouwen. De app is voor een groot deel kosteloos te gebruiken, waarbij je als gratis member wel reclames krijgt voorgeschoteld.

Ook al is de app niet in het Nederlands beschikbaar, toch kun je er makkelijk met mensen uit ons eigen land in contact komen omdat de app hier inmiddels behoorlijk populair is. In deze uitgebreide review lees je wat je allemaal kunt met Skout en voor welke mensen deze app het meest geschikt is.

Waarom kies je voor Skout?
 • Gratis te gebruiken
 • Ook voor vriendschappen
 • Behoorlijk veel Nederlandse leden

blankblankblank

Inschrijfproces Skout

Nadat je de Skout app hebt geïnstalleerd via de app store op je telefoon heb je allerlei verschillende manieren om je aan te melden of een nieuw profiel aan te maken. Hieronder bespreken we de diverse

methodes.

Inloggen met Google of Facebook

De eerste optie is om jezelf aan te melden met behulp van een bestaand account bij Facebook of Google. Vind je het geen probleem om Google aan Skout te koppelen, kies dan voor de knop Log in with Google te tikken. De knop voor inloggen met Facebook staat daar links onder. Beide opties brengen je naar een inlogscherm waar je de gegevens van het account in kunt voeren, waarna je toestemming geeft om Skout te koppelen en informatie uit te wisselen. Dit gaat heel snel en je kunt echt al binnen enkele seconden met Skout aan de slag.

Aanmelden met je telefoonnummer

Een andere optie is om een geheel nieuw account bij Skout aan te maken met behulp van je telefoonnummer. Naast de knop voor inloggen met Facebook zie je een knop met een telefoontje erop. Tik daarop om meteen doorgestuurd te worden naar een scherm waar je jouw telefoonnummer in kunt vullen. Zodra je dit hebt gedaan en op Next tikt wordt er een SMS naar je verstuurd. Vaak wordt Skout dan al automatisch geverifieerd, soms moet je nog even de code invoeren die in de SMS staat.

Account aanmaken met e-mailadres

Tot slot kun je ook nog een nieuw account aanmaken op basis van een e-mailadres. Tik daarvoor op de knop met de envelop erop en kies voor Sign up with email. Nu moet je eerst je naam invullen, vervolgens je geslacht en geboortedatum en tot slot ook naar welke singles je op zoek bent: mannen, vrouwen of allebei. Als je wilt kun je ook alvast een profielfoto toevoegen. In de volgende stap vul je een geldig e-mailadres in en een veilig wachtwoord. Accepteer de voorwaarden en ga verder. Soms moet je nu ook nog je telefoonnummer invullen om je lidmaatschap te bevestigen.


blank blank blank

De app gebruiken & matching

Nadat je een account hebt aangemaakt – of via een externe service bent ingelogd – kun je aan de slag met de app. Je kunt zelf profielen gaan zoeken, het matchspel spelen of aan live video streams deelnemen. Hoe dat alles werkt lees je hieronder.

Leden zoeken

In het Meet scherm vind je een algemeen overzicht met allerlei verschillende leden. De foto’s met een groen bolletje erop zijn van leden die op dat moment ook online zijn. In het bovenste deel zie je een aantal profielen die op dit moment willen chatten en waar je dus meteen een gesprekje mee kunt starten. Is de selectie profielen die je te zien krijgt te klein of juist wat te groot? Dan kun je met de filterknop rechtsboven in beeld de profielen filteren op aspecten zoals afstand, geslacht en leeftijd.

Een profiel bekijken

Je kunt elk profiel aanklikken dat je wel leuk lijkt en meteen meer zien en lezen over die single. Hier wordt duidelijk dat Skout ook een aantal aspecten van sociale media heeft overgenomen. Je kunt namelijk meteen een openbare reactie achterlaten op een profiel. Maar natuurlijk kun je eerst ook uitgebreid alle foto’s en andere informatie bekijken die het lid in kwestie heeft gedeeld op zijn of haar profiel. Vind je een profiel echt heel leuk, dan kun je die persoon liken of meteen een berichtje sturen.

Het matchspel

Bij het matchspel kun je profielen makkelijk liken of afwijzen. Hier krijg je geen uitgebreid profiel te zien maar in eerste instantie alleen een profielfoto, een naam, een locatie en een leeftijd. Wanneer je het pijltje omhoog onder de profielfoto omhoog schuift wordt er echter ook nog een korte bio tekst onthuld waar je vaak nog wat meer nuttige informatie in kunt vinden.

De meeste leden laten daar merken of ze in zijn voor een date, een relatie of alleen willen chatten. Nu wordt het dus tijd om te kiezen, vind je deze persoon wel of niet leuk? Als je het profiel wilt liken tik je op het hartje. Heb je geen interesse, dan tik je op het kruisje. In beide gevallen wordt het profiel vervangen door weer een nieuwe man of vrouw.

Live video chat

Net zoals apps als Badoo en Twoo beschikt Skout over een live video functie. Daarmee kunnen leden via de camera op hun telefoon video streamen naar andere gebruikers die op dat moment online zijn. Bij de Skout app betekent dit dat je ook te zien bent in enkele aanverwante dating apps. Dat gaat om de MeetMe en Plenty Of Fish apps. Het is dus goed om te weten dat je ook zichtbaar bent voor leden van die apps zodra je in Skout zelf video gaat streamen. Veel leden die je hier vindt komen uit het buitenland, maar door de zoekfilters te gebruiken maak je meteen meer kans om mensen uit je eigen regio te vinden.


blank blank blank

Profiel en instellingen Skout

Je eigen profiel is je online visitekaartje op Skout en dat moet dus helemaal in orde zijn. Het is slim om direct nadat je lid bent geworden naar je eigen instellingen te gaan en daar je profiel te vullen met foto’s en een paar leuke uitspraken. Tik hiervoor linksboven op de menuknop en kies voor de knop met het potloodje. Je kunt nu tot wel 50 foto’s aan je profiel toevoegen en een korte profieltekst (“About me” genoemd) invullen. Wanneer je het scherm omlaag veegt kom je nog veel meer informatievelden tegen die je over jezelf in kunt vullen. Let wel op dat je de wijzigingen handmatig op moet slaan door rechtsboven op de knop Save te tikken.


blank blank blank

Kosten Skout

Wanneer je gratis member bent van Skout krijg je doorlopend advertenties te zien. Zo staan er op de meeste schermen advertenties in beeld en ook tijdens het beoordelen van profielen zul je af en toe worden getrakteerd op reclame. Dat hoeft natuurlijk niet erg te zijn, maar als je veel van de app gebruikmaakt kan het soms hinderlijk worden. Met een betaald abonnement kun je alle reclames meteen laten verwijderen uit de app.

Het premium abonnement

Een premium abonnement heeft een aantal voordelen voor enthousiaste singles en andere gebruikers van de Skout app:

 • Zoals al vermeld worden alle reclames uit de app verwijderd zodat je ongestoord kunt daten.
 • Je kunt zien welke leden jouw profiel leuk vinden omdat ze naar rechts hebben geveegd in het matchspel.
 • Je populariteit binnen de Skout app wordt vergroot met een aantal aanvullende opties, zoals eerder getoond worden in de lijst met profielen en chatberichtjes die altijd bovenaan staan in de inbox van de ander.

Het premium abonnement van Skout kost € 11,33 per maand en kan direct binnen de app worden afgesloten.

Punten kopen en uitgeven

Naast het betaalde abonnement biedt Skout ook de mogelijkheid om punten te kopen en uit te geven voor heel specifieke acties. Zo kun je bijvoorbeeld punten geven als fooi aan een bepaalde streamer die je leuk vindt, of ze uitgeven om tijdelijk bovenaan te staan in de lijst met profielen in het Meet scherm. De punten koop je als een pakket, waarbij de punten per stuk goedkoper worden naarmate je er meer tegelijk aanschaft.

 • Het pakket met 500 punten kost € 4,99
 • Het pakket met 1.200 punten kost € 9,99
 • Het pakket met 3.000 punten kost € 19,99
 • Het pakket met 8.000 punten kost € 49,99
 • Het pakket met 18.000 punten kost € 99,99

Het is ook mogelijk om gratis punten te verdienen met specifieke acties, zoals bijvoorbeeld door bepaalde apps te installeren. Tik daarvoor eerst op de menuknop en daarna op Get Points.

Diamanten verdienen en inwisselen

Als streamer kun je cadeautjes krijgen van je bezoekers. Die virtuele presentjes worden als zogenaamde diamanten aan je tegoed toegevoegd. Deze diamanten kun je inwisselen voor punten of er zelfs geld voor krijgen. Zo kan Skout dus ook een manier zijn om wat geld bij te verdienen wanneer je in staat bent een populaire streamer op de app te worden.


Conclusie

Skout is een leuke app wanneer het je leuk lijkt om op een heel vrijblijvende manier nieuwe mensen te leren kennen. Lang niet iedereen is single op deze app, want veel mensen zoeken ook gewoon wat vermaak, willen nieuwe sociale contacten opdoen of gewoon wat relaxed chatten. Wanneer je een serieuze relatie zoekt zijn er dus absoluut snellere manieren. Maar wil je gewoon ontspannen op zoek naar singles en andere mensen, dan kan Skout erg vermakelijk zijn.


Download de Skout app


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Gratis te gebruiken
 • Ook voor vriendschappen
 • Behoorlijk veel Nederlandse leden
Minpunten:
 • Vooral vrijblijvende contacten
 • Niet alleen single leden
Bekijk top 10 dating apps
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Skout

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement