Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Jaumo dating app review

Jaumo
Bekijk top 10 dating apps

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Jaumo is een dating app met meer dan 25 miljoen leden wereldwijd. Het is een simpele manier om met iemand te chatten en te flirten, maar heeft naast het grote aantal leden niet echt een toegevoegde waarde ten opzichte van andere dating apps zoals Tinder.

Volgens Jaumo moet daten simpel en leuk zijn in plaats van ingewikkeld en ongemakkelijk. De app is dan ook ontworpen om op een simpele manier vrienden of dates te ontmoeten, zonder al te veel poespas. Op het eerste gezicht lijkt de app erg op Tinder, omdat ook Jaumo gebruikmaakt van je locatie en het ‘swipe systeem’ (dat noemen ze bij Jaumo ‘zappen’). Maar er zijn natuurlijk wel een paar verschillen, die we in deze review graag willen uitlichten.

Waarom kies je voor Jaumo?
  • Wereldwijd een populaire chat & flirt app
  • Uitgebreide profielmogelijkheden

Functionaliteiten Jaumo

Het design oogt professioneel en overzichtelijk, waardoor je vol goede moed aan de app begint. Hoewel de app dus erg op Tinder lijkt, ligt het grootste verschil bij de profielgegevens. Je kunt invullen waar je naar op zoek bent (man/vrouw en leeftijd), wat je met de app wil bereiken, hoe lang je bent, wat je beroep is, of je rookt en wat je religie is. Verder kom je weinig te weten over iemands interesses of hobby’s, tenzij iemand dat zelf in zijn of haar profiel vermeldt. Maar over het algemeen zijn de profielen vrij summier.

Jaumo wedstrijden

Jaumo is van oorsprong een Engelstalige app die in Duitsland is ontwikkeld. De website is nog steeds Engelstalig, maar de app is sinds kort ook in het Nederlands beschikbaar. Helaas houdt de vertaling nog wel wat te wensen over. Het duurde vrij lang voordat we in de gaten hadden dat ‘wedstrijden’ staat voor ‘matches’, oftewel iemand die jou leuk vindt en andersom.

Potentiële matches

Waar je bij Tinder allebei een match moet hebben, kun je bij Jaumo onder ‘wie zijn geïnteresseerd’ zien wie jou naar rechts heeft geswipet. Binnen een paar uur levert dat al tientallen matches op, afkomstig uit alle windhoeken en en in alle leeftijdscategorieën. Dit getal loopt al snel op naarmate de dagen verstrijken…

Naast degene die daadwerkelijk aan hebben gegeven geïnteresseerd te zijn, heb je ook nog een aparte lijst met mannen die je profiel hebben bekeken. Maar daar heb je niet heel veel aan als je weet dat ze op basis van je profiel naar links hebben geswipet.

Chatverzoeken

Een andere unieke optie is dat op Jaumo iedereen een chatverzoek kan sturen. Je kan eerst het bericht zien, en dan naar links vegen als je het gesprek af wil slaan en naar rechts spreken als je het gesprek wil openen. Ook hier lopen de getallen hoog op. Veel berichten refereren naar je uiterlijk en lijken niet echt een basis te vormen voor een goed gesprek.


blank


Hoe schrijf ik me in bij Jaumo

Jouw dating avontuur bij Jaumo begint bij het installeren van de app. Daarna meld je jezelf in een paar simpele stappen aan: je leeftijd, geslacht en locatie zijn al voldoende gegevens om aan de slag te gaan (dit kan overigens ook via Facebook). Daarna moet je zelf uitpuzzelen hoe je jouw profiel verder vormgeeft.

Aanmelden zonder e-mailadres

Bij de meeste datingsites- en apps moet je jouw e-mailadres verifiëren, maar bij Jaumo kun je direct aan de slag. Als je je aanmeldt via Facebook krijgt Jaumo natuurlijk al je gegevens, maar zonder Facebook weten ze letterlijk alleen je naam, geslacht en leeftijd. Hierdoor is het wel makkelijk om een nepprofiel aan te maken.

Jouw Jaumo profiel

Het eerste wat andere Jaumo-gebruikers van jou zien, is je foto, gevolgd door je locatie. Zonder foto(‘s) heb je eigenlijk al je kansen al verkeken, omdat 9 van de 10 gebruikers alleen profielen met foto wil zien. Daarnaast kun je op je profiel verschillende gegevens invullen: op zoek naar, ik wil, status, lengte, beroep, rookgedrag en religie. Daarnaast kun je nog een verhaaltje over jezelf typen, maar dat vullen de meeste leden niet heel serieus in. De simpele aanpak is Jaumo’s kracht, maar werkt minder goed voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Je kunt namelijk nauwelijks iemands persoonlijkheid achterhalen via de profielen.


De doelgroep van Jaumo

Jaumo is een snelgroeiende app, die dagelijks meer dan 100.000 aanmeldingen krijgt en nu al meer dan 25 miljoen gebruikers heeft. Dat illustreert dan ook de doelgroep van Jaumo: iedereen die graag in contact wil komen met andere mensen, is welkom op de app. Aan de ene kant fijn (‘een grotere vijver om in te vissen’), aan de andere kant zie je soms door de bomen het bos niet meer. Dan moet je behoorlijk vaak naar links ‘zappen’ voordat je een keer een leuke match tegen komt. Een positief punt is dat deze app ook openstaat voor homoseksuele, biseksuele en lesbische singles.

Internationale leden

Wat direct opvalt aan Jaumo, is de grote hoeveelheid internationale leden. Je kunt natuurlijk onwijs spannende berichtjes uitwisselen met iemand aan de andere kant van de wereld, maar tot een echte date zal het waarschijnlijk nooit komen. Dat maakt het internationale swipen eerder tot een ego spelletje dan tot een serieuze date poging. Gelukkig kun je in je profiel wel aangeven dat je alleen in contact wil komen met mensen die zich in Nederland bevinden.

Succesverhalen

Momenteel verloot Jaumo $100 onder de koppels die hun succesverhaal willen delen. Daaruit zal blijken hoeveel serieuze matches de app oplevert. Wel staan er online enkele reviews waarin mensen aangeven dat ze een aantal leuke dates en/of een penvriendin aan Jaumo hebben overgehouden.


blank

Bekendheid van Jaumo

In Nederland is Jaumo nog niet heel erg bekend, maar in Duitsland wel. De meeste nieuwsartikelen zijn dan ook in het Duits geschreven en zijn louter positief over Jaumo. Waarschijnlijk heeft de app in Duitsland ook de meeste leden en de beste prestaties, bijvoorbeeld omdat er geen taalfouten in staan. Online staan er wel een aantal recensies wereldwijd, waarin Jaumo ‘redelijk’ scoort. Er zijn veel positieve reacties, maar ook een paar kritische.


De kosten van Jaumo

Gratis account

Op de website staat met koeienletters ‘Flirt for free’. Je krijgt inderdaad een gratis account, in theorie dan. Want in de praktijk moet Jaumo die inkomsten toch ergens anders vandaan halen. Dat betekent dat je ineens een persoonlijk bericht krijgt, wat vervolgens ‘de beste app van de week’ betreft. Of dat je tussen het swipen door ineens het verzoek krijgt om een of andere app te downloaden. Dat zorgt wel voor een verhoogde irritatiefactor tijdens het gebruiken van de app.

VIP membership

Op Jaumo kun je tegen betaling een “Very Important Person” (VIP) worden. Het wordt in de app niet echt duidelijk wat voor voordelen dit premium lidmaatschap je op gaat leveren. Volgens de website van Jaumo levert het premium lidmaatschap de volgende voordelen op: geen advertenties meer, extra berichtopties (zoals leesbevestigingen), alle gebruikers zijn zichtbaar, je kunt ongelimiteerd swipen. Het wordt echter niet duidelijk hoe je een VIP account precies af moet sluiten en hoe je kunt betalen.

Is Jaumo een veilige app?

De website gebruikt een beveiligde https-verbinding dus dat lijkt in orde. Het gaat echter voornamelijk om de veiligheid van de app. Jaumo’s app heeft een anti-fraudesysteem voor ongewone activiteiten, waarmee ze -naar eigen zeggen- binnen 5 minuten en 9 seconden een fraudeur onderscheppen. Daarnaast worden al jouw berichten versleuteld verzonden, zodat ze niet onderschept kunnen worden door een hacker. Tot slot is er 24/7 online support voor als je iets wil vragen of melden. De gemiddelde reactietijd bedraagt 6 uur.

Hoeveel van de profielen is nep?

In online reviews wordt wel vaak gemeld dat er veel nepprofielen actief zijn. Volgens Jaumo’s website valt dat wel mee: 92.33% van de leden is ‘echt’, dit percentage wordt telkens geüpdatet. Het is natuurlijk wel de vraag wat Jaumo verstaat onder een frauduleus account.

Advies voor veilig daten

Op Jaumo staat veel advies over wat je wel en niet in je profiel kan zetten, wanneer een chat verdacht is, hoe je een frauduleus profiel herkent en nog veel meer. Dat is wel een leuke toevoeging, al zou je natuurlijk het liefste willen dat Jaumo iedereen er zelf uitfiltert zodat je geen risico loopt.
Gelukkig is er 24/7 online support beschikbaar waar je aan kan geven als je iets verdachts ziet.


Klantenservice

Het is ontzettend fijn dat er 24/7 online support is, maar je hebt die support niet 1, 2, 3 gevonden. Via de app klik je op ‘help’, waar je een overzicht krijgt van veel gestelde vragen. Vervolgens klik je in de rechterhoek op ‘contact’, en ‘nieuw’, waarbij je een bericht kan sturen naar de helpdesk. Dit kan ook op de de website van Jaumo, maar dat kun je alleen vinden door te googlen naar ‘contact Jaumo’. Dus ze staan er klaarblijkelijk niet om te springen dat iemand contact met ze opneemt.

Contactgegevens Jaumo
E-mail: info@jaumo.com
Juridische vragen: legal@jaumo.com
Pers: press@jaumo.com
Telefoonnummer: +49 7161 3048800

LET OP: bovenstaande contactgegevens mogen alleen worden geraadpleegd voor commerciële doeleinden. Jaumo verklaart dan ook in rode letters ‘geen telefonische support’ te verlenen. Dat roept wel een beetje vragen op over de prioriteiten van Jaumo.

Adresgegevens Jaumo
Jaumo GmbH
Wehrstraße 46
73035 Göppingen Germany
Nummer uit het Duitse Handelsregister: HRB 731058, Amtsgericht Ulm, Germany
BTW nummer: DE275951060


Jaumo opzeggen

Een VIP membership moet je opzeggen via het contactformulier op de website of in de app. Je volledige account verwijder je via ‘instellingen’: onderaan staat een optie met ‘account verwijderen’.


Download de Jaumo app


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Wereldwijd een populaire chat & flirt app
  • Uitgebreide profielmogelijkheden
Minpunten:
  • Opzeggen is lastig
  • Bijna 10% aan nepprofielen
Bekijk top 10 dating apps
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Jaumo

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement