Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Hinge dating app review

Hinge
Bekijk top 10 dating apps

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Wil je serieus daten en op korte termijn een duurzame relatie opdoen? Dan zou de Hinge app wel wat voor jou kunnen zijn. De Hinge dating app is speciaal ontworpen om zo snel mogelijk weer verwijderd te worden. “Designed to be deleted” dus, zoals de app zelf zegt. In deze uitgebreide review lees je hoe de app werkt en wat er zowel de voordelen als de nadelen van zijn.

Waarom kies je voor Hinge?
 • Fris ontwerp, mooie app
 • Matchen via Facebook-vrienden

blank blank blank


Hinge installeer je om weer te verwijderen

Hinge is een dating app die zich tot doel heeft gesteld om je de app ook zo snel mogelijk weer te laten verwijderen. Niet omdat je de app niet leuk zou vinden of er niet succesvol mee zou kunnen daten. Dat uit zich in overzichtelijke maar wel uitgebreide datingprofielen en meerdere manieren om diepgaand te matchen.

Juist dat je zo goed met de app kunt daten zou volgens Hinge ertoe moeten leiden dat je binnen een mum van tijd een matchende single hebt gevonden waarmee je een geweldige relatie krijgt, waardoor je dus ook de app vanzelf weer van je telefoon verwijdert.


Inschrijfproces Hinge

Wanneer je Hinge wilt gaan uitproberen is het natuurlijk eerst zaak om de app te installeren. Dat doe je makkelijk en snel vanuit de app store op je telefoon. Daarna heb je de keuze uit aanmelden op basis van je telefoonnummer, of door in te loggen met Facebook. Hoe je dat doet en vervolgens je profiel opstelt lees je hier.

Inloggen met Facebook

Een snelle en heel makkelijke manier om deel te nemen aan het daten via Hinge is door de app te koppelen aan je bestaande Facebook-profiel. Tik daarvoor op de knop Continue with Facebook. Als je op je telefoon nog niet bij Facebook bent ingelogd moet je dat eerst doen. Daarna geef je eenvoudigweg toestemming aan Hinge om je Facebook-profiel te koppelen aan de app. Meer is er niet voor nodig, want je kunt nu meteen aan de slag met je profiel in Hinge.

Aanmelden met je telefoonnummer

Wil je liever aanmelden met je telefoonnummer, kies dan in het beginscherm voor de optie “Or continue with phone number”. Je kunt dan je telefoonnummer invoeren waarna je een activatiecode zult ontvangen. Door die in te voeren in de app laat je zien dat het telefoonnummer inderdaad van jou is en word je meteen doorgestuurd naar het instellen van je Hinge datingprofiel.

blank


Profielgegevens invoeren

Voor je verder kunt gaan met de Hinge app moet je eerst even je naam invullen. Je voornaam is verplicht en als je wilt kun je ook je achternaam invoeren. Die wordt alleen met matches gedeeld. Daarna kies je je geboortedatum en voer je een geldig e-mailadres in. Vervolgens vul je je profiel verder aan door een aantal basisgegevens aan te vullen.

Dit gaat in een aantal eenvoudige stappen waarbij je een of meer opties aan kunt vinken of zelf iets moet typen. Je kunt vragen overslaan als je ze liever niet beantwoordt. Er wordt onder meer informatie gevraagd over je lengte, etniciteit, kinderwens, geboorteplaats, opleiding en waar je werkt. Tot slot kun je foto’s toevoegen aan je profiel en is het de bedoeling dat je ook kort wat schrijft over wie je bent en wat voor single je zoekt.


blank blank blank

De app gebruiken

Wanneer je al vaker mobiel hebt gedatet zal de werking van Hinge weinig verrassingen voor je in petto hebben.  Hieronder lees je hoe je de app gebruikt en matches vindt door te swipen of via je vrienden op Facebook.

Profielen beoordelen

Net als andere dating apps zoals Tinder en Bumble maakt Hinge gebruik van een wachtrij voor de profielen. Dat betekent dat je op enig moment slecht 1 profiel kunt bekijken en de keuze krijgt om die persoon te liken of af te wijzen. Naar links of rechts swipen om dat te doen is niet mogelijk, je moet op de knop met het hartje of die met het kruis tikken om je keuze duidelijk te maken. Om profielen te kunnen liken moet je wel je eigen profiel helemaal hebben ingevuld.

Wanneer een single die jij luk vindt jou al heeft geliket (of dat in de toekomst doet) heb je een match met elkaar. De matches komen automatisch in je matchlijst te staan, waarna je singles waar je inderdaad nog interesse in hebt een berichtje kunt sturen.

Let op: het liken is niet alleen mogelijk met de profielfoto, je kunt namelijk ook bepaalde andere eigenschappen op het profiel liken. Zoals bijvoorbeeld een leuke uitspraak of een bepaalde interesse van de andere single. Zo maak je nog sneller een persoonlijke connectie dan wanneer je het profiel als geheel liket.

Matching via Facebook

Net zoals bij andere dating apps kun je met Hinge door profielen swipen om te checken of je snel een leuke match kunt vinden. Maar het matchen wordt een stuk betekenisvoller wanneer je de app hebt gekoppeld aan Facebook. Dan wordt er namelijk ook gekeken op je Facebook-profiel om vrienden van je vrienden te vinden die single zijn en ook gebruikmaken van Hinge. Omdat de dating app in Nederland helaas nog niet zo populair is zorgt dat ervoor dat het matchen via Facebook ook nog wat tegenvalt. Maar natuurlijk kun je Hinge ook gewoon als een swipe dating app zoals Tinder gebruiken, die tenslotte ook niet je vriendenlijst op Facebook checkt maar gewoon leuke singles in je regio laat zien.

Afwijzingen ongedaan maken

Wanneer je een profiel per ongeluk afwijst en daar meteen spijt van krijgt kun je een heel kort moment daarna die keuze nog ongedaan maken. Dat doe je door rechtsboven in het scherm op de knop met het ronde pijltje te tikken. Dat kan heel handig zijn wanneer je jezelf hebt vergist. Het is wel essentieel om het meteen ter plekke corrigeren door op de knop te tikken, anders is je kans alsnog verkeken.


blank blank blank

Profiel en instellingen

Een Hinge profiel is eenvoudig opgezet. Wanneer je andere profielen bekijkt zie je echter wel direct waarom je wordt aangemoedigd om minimaal zes foto’s op je profiel te plaatsen. Die worden namelijk niet naast of direct onder elkaar getoond, maar afgewisseld door allerlei andere nuttige en leuke informatie over de single. Eenvoudige weetjes zoals locatie en leeftijd worden aangevuld met korte quotes en antwoorden op profielvragen. Zo krijg je misschien niet direct een volledig beeld van de single in kwestie, maar zie je vaak toch genoeg om je interesse te prikkelen.

Dat laat dus meteen zien waarom het belangrijk is om zelf al die informatie ook goed in te vullen. Dat doe je bij je instellingen, die je vindt door op de meest rechter knop in de werkbalk te tikken. Tik daar op het potloodje om nieuwe foto’s toe te voegen en alle informatie in te voeren die je over jezelf kwijt wilt.


Kosten Hinge

Het is prima mogelijk om met een gratis profiel op Hinge een leuke match en een date te vinden. Dat proces kun je echter wel versnellen door een betaald abonnement te nemen. Daarmee kun je namelijk:

 • Zoveel profielen liken als je wilt.
 • Geavanceerde zoekvoorkeuren instellen zoals voor iemands opleiding, politieke voorkeur en kinderwens.
 • Iedereen zien die jouw profiel heeft geliket en dus niet alleen de profielen waar je ook een match mee hebt.

De kosten van een betaald lidmaatschap zijn als volgt:

 • Een lidmaatschap van 1 maand kost € 22,00
 • Een lidmaatschap van 3 maanden kost € 42,99 (€ 15,00 per maand)
 • Een lidmaatschap van 6 maanden kost € 64,99 (€ 11,00 per maand)

Betaling vindt plaats via de app store van je telefoon, oftewel via Google Play of de App Store van Apple. Mocht je een betaald abonnement nemen is het daarom goed om te weten dat je dit ook weer op moet zeggen in diezelfde app store, en pas daarna de app van je telefoon te verwijderen.


Conclusie

Hinge is een unieke dating app met een fris ontwerp en uitgebreide profielen. Het enige nadeel is wat ons betreft dan ook dat er nog maar zo weinig Nederlandse leden op actief zijn. Dat heeft er deels mee te maken dat de app op moet boksen tegen veel concurrentie, maar ook dat de app bijvoorbeeld alleen nog maar in het Engels beschikbaar is.

Toch kan het een leuke app zijn als je eens een keer wat anders dan anders zoekt. En aangezien de andere Nederlandse singles die je er vindt ook weinig profielen hebben om uit te kiezen maak je meer kan op een match of een reactie dan bij populairdere apps.


Download de Hinge app


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Fris ontwerp, mooie app
 • Matchen via Facebook-vrienden
Minpunten:
 • Weinig leden uit Nederland
 • Volledig Engelstalige app
Bekijk top 10 dating apps
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies