Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Capido.nl datingsite review

Capido.nl
Bekijk top 10 datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Capido.nl is een datingsite die speciaal is bedoeld voor singles met een lichamelijke of verstandelijke handicap. Veel van deze mensen hebben helaas moeite om een date of een relatie te vinden, maar willen dat vaak wel net zo graag als andere singles.

Naast daten kun je ook op de site terecht voor het vinden van een vriendschap of een lotgenoot. Er kan op de site worden gezocht naar singles op basis van allerlei verschillende wensen en eisen, maar bijvoorbeeld ook op basis van je eigen handicap.

Als je een leuk persoon hebt gevonden is het ook als gratis lid al mogelijk om een berichtje te sturen (maximaal drie per dag). Daarnaast biedt de site premium abonnementen waarmee je onbeperkt kunt chatten.

Waarom kies je voor Capido.nl?
 • Speciaal bedoeld voor mensen met een handicap
 • Gratis 3 berichten per dag
 • Voordelig premium abonnement

Functies van Capido

Capido is een eenvoudige datingsite waar je niet enorm veel baanbrekende datingopties hoeft te verwachten. De belangrijkste functies zijn:

 • Een gratis profiel aanmaken.
 • Profielen zoeken op basis van verschillende voorkeuren en wensen.
 • Leuke profielen liken en/of aan je favorieten toevoegen.
 • Flirts en berichtjes versturen (maximaal 3 per dag bij een gratis lidmaatschap)
 • Zoeken naar leden op basis van een bepaalde handicap

Alle functies zijn goed uitgevoerd en meer heb je gelukkig ook niet nodig om een fijne vriend of vriendin aan de site over te houden.

Tot 3 berichtjes per dag gratis

Ook met een gratis lidmaatschap kun je bij Capido berichtjes versturen naar andere leden. Dat zijn er als gratis lid maximaal drie per dag. Het kan gaan om drie berichtjes naar hetzelfde lid, maar ook een enkel berichtje naar drie verschillende profielen.

Elke dag krijg je weer drie nieuwe berichtjes tot je beschikking. Het beste stop je dus zoveel mogelijk informatie in je berichtjes als je alleen gratis lid wilt blijven, want anders duurt het veel te lang voor je elkaar echt hebt leren kennen.

Ook al is het heel fijn dat je ook als gratis lid al kunt chatten, toch kan het een goed idee zijn om een betaald abonnement te nemen als je een leuk persoon hebt leren kennen. Dan kun je namelijk onbeperkt berichtjes verzenden en elkaar meteen goed leren kennen.


Zoeken en Matchen

Capido.nl heeft geen matchmogelijkheid en je bent dus op je eigen initiatief en assertiviteit aangewezen voor het vinden van een leuke date of relatie. Daarvoor krijg je een handige zoekmachine tot je beschikking. De eenvoudigste zoekcriteria zoals land, leeftijd en provincie kun je altijd gebruiken, ook als gratis lid. Wanneer je meer specifiek wilt kunnen zoeken, zoals op regio, favoriete sport of hobby, muzieksmaak of afkomst ben je genoodzaakt een betaald premium abonnement te nemen.


Premium betaalde functies

Naast de gratis functies bevat Capdio ook nog enkele handige extra mogelijkheden voor leden die een premium abonnement afsluiten:

 • Onbeperkt berichtjes uitwisselen met andere leden.
 • Bekijken wie er op je profiel is geweest.
 • Zien wie je een like heeft gegeven.
 • Makkelijker zoeken binnen je eigen regio.
 • Alle foto’s van andere leden bekijken.
 • De mogelijkheid om je profiel op ‘niet storen’ in te stellen.
 • Het verwijderen van alle reclame.

Een premium abonnement kun je al afsluiten voor € 7,50 per maand wanneer je kiest voor een lidmaatschap van 6 maanden of langer.


Inschrijving Capido

Inschrijven op Capido doe je direct op de homepage. Daar vind je rechts bovenaan het scherm een aanmeldformulier. Selecteer eerst je eigen geslacht en dat van de singles die je wilt leren kennen.

Kies dan een leuke gebruikersnaam. Dat hoeft niet je eigen naam te zijn maar elke naam die je wilt en die nog beschikbaar is. Selecteer vervolgens je geboortedatum, typ je e-mailadres en verzin een veilig wachtwoord.

Wanneer je graag per e-mail een notificatie wilt krijgen als je op Capido een nieuw berichtje hebt ontvangen, vink dan het vakje aan met “Stuur een e-mail bij een nieuw bericht”.

Foto uploaden en meer informatie

Na het aanmelden word je doorgestuurd naar een pagina waar je alvast wat meer informatie aan je profiel toe kunt voegen. Zo kun je een persoonlijke foto uploaden en wat leuks over jezelf vertellen. Maar je kunt hier ook alvast aangeven welke beperking(en) je hebt. Klik op de aanmeldknop om door te gaan en naar het scherm met de instellingen van je account te worden doorgestuurd. Je profiel is nu al online, maar het is aan te raden ook deze gegevens in te vullen zodat andere leden je eenvoudiger kunnen vinden.


Doelgroep Capido

Mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap zijn niet de enige personen die welkom zijn op Capido. Het is namelijk ook een datingsite waar mensen zonder handicap lid kunnen worden die een relatie met een gehandicapte man of vrouw niet automatisch afwijzen maar open staan voor elke single. Het is dus ook gewoon een platform waar begrip voor elkaar wordt getoond, met of zonder handicap.


Beveiliging en privacy

Capido.nl is beveiligd met een gratis SSL-certificaat van Let’s Encrypt. Dat betekent dat je verbinding met de site weliswaar versleuteld is, maar dat organisatie achter de site niet door de instantie die het certificaat uitgeeft is gecontroleerd. Dat hoeft niet erg te zijn, want duizenden betrouwbare websites maken van eenzelfde gratis SSL-certificaat gebruik.

Wanneer je op een datingsite actief wilt worden is het natuurlijk heel fijn als je dat op een veilige manier kunt doen. Daarom is het prettig dat je makkelijk profielen die zich niet netjes gedragen kunt rapporteren, waarna het profiel in kwestie gecheckt zal worden door Capido.


Bekendheid

De datingsite Capido is nog niet heel bekend bij het grote publiek. De oprichter van de site, Erwin Oudshoorn, is dat echter des te meer. Hij deed in 2009 namelijk mee aan het programma Je Zal Het Maar Hebben van BNNVARA omdat hij lijdt aan Lymfatische Malformatie waardoor hij er in zijn eigen woorden ‘bijzonder’ uitziet.

Hij ondervond daarom aan den lijve dat het vinden van een partner lastig voor hem was en besloot een platform te creëren waar mannen en vrouwen zoals hij, die vanwege hun handicap lastig een date of relatie krijgen, te helpen.


Contactgegevens

Capido is onderdeel van Tribble Media, een bedrijf dat in Hilversum is gevestigd. Dit zijn de actuele bedrijfsgegevens:

Tribble Media
Mussenstraat 55
1223 RB Hilversum

KVK: 51536978

Wanneer je contact op wilt nemen met de site kun je dat echter het beste doen via het e-mailadres  info@capido.nl.

Capido.nl helpdesk

Bij de veelgestelde vragen pagina vind je al wat informatie over hoe Capido werkt, bijvoorbeeld hoe je eenvoudig je eigen profiel weer van de site kunt verwijderen.

Het kan echter ook goed van pas komen om direct met de mensen achter Capido in contact te komen, bijvoorbeeld als er zich een probleem voordoet met de betaling van je abonnement of het gebruik van de site. Dan kun je een e-mail sturen naar info@capido.nl of je vraag verzenden via de Facebook Messenger.


Kosten

Wanneer je graag meer dan drie berichten per dag wilt kunnen versturen heb je bij Capido de optie een premium abonnement af te sluiten. Dat heeft ook nog een aantal andere voordelen, zoals dat de advertenties automatisch verborgen worden.

Dit zijn de huidige kosten van de premium abonnementen:

 • Een premium lidmaatschap van 1 maand kost € 11,95
 • Een premium lidmaatschap van 3 maanden kost € 9,95 p/m
 • Een premium lidmaatschap van 6 maanden kost € 7,50 p/m

Let op: Capido.nl heeft regelmatig aantrekkelijke kortingen. Zo loopt er momenteel bijvoorbeeld een actie waarbij je 20% kunt besparen op elk abonnement wanneer je dat binnen 24 uur van je inschrijving afsluit.


Opzeggen

Wanneer je je profiel op Capido wilt verwijderen kan dat nog niet op dezelfde dag want je moet er minimaal 24 uur mee wachten. Daarna doorloop je simpelweg de volgende stappen:

 1. Log in op je Capido account wanneer je dat nog niet had gedaan.
 2. Klik op het tandwiel rechtsboven in het scherm.
 3. Klik dan op Profiel wijzigen.
 4. Rechts onderin deze pagina vind je nu de link Account verwijderen.
 5. Klik op deze link en doorloop de stappen om je profiel en alle daaraan gekoppelde gegevens te verwijderen.

Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Speciaal bedoeld voor mensen met een handicap
 • Gratis 3 berichten per dag
 • Voordelig premium abonnement
Minpunten:
 • Reclame bij een gratis lidmaatschap
Bekijk top 10 datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Capido.nl

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen Capido.nl

Ervaring geschreven door Nathan
13 mei 2022
Vriendschap of liefde

Het duurt wel effe, je moet geduld voor hebben. verder is het een goeie website voor mensen met een licht verstandelijke beperking tot zwaar gehandicapt. Ik ben door dit website iemand tegen gekomen tussen haar en mij is een goeie klik en er is meer geworden dan vriendschap

Ervaring geschreven door Francisco
9 februari 2020
Zeer tevreden

Wou Dit is echt een super site gemaakt door en voor mensen met of zonder handicap en gelukig voor mensen die laag drempelig zijn. Nu hopen dat er echt meer kans op slagen is. Gegroet Francisco

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement