Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Welke namen krijgen de meeste likes?

Laatst bijgewerkt: 3 juli 2017

Online dating staat vaak bekend als een vleeskeuring. Toch is niets minder waar, en schijnt ook je naam van invloed te zijn op dating succes. Datingsite Pepper onderzocht voor Editie NL welke namen de meeste likes krijgen.

Associatie met namen schijnt veel invloed te hebben op het feit of iemand veel geliked wordt of niet. Zo worden Engelse namen vaak asociaal gevonden, heet je dus Randy, Wesley of Rodney, dan scoor je waarschijnlijk niet hoog. Namen deskundige Maarten van der Meer (RTL Nieuws) geeft aan dat in andere gevallen de associatie die we met een naam hebben heel persoonlijk is. Misschien is die naam wel van een rotjochie die je vroeger in de klas had, of de naam van een ex. Dan heb je vaak automatisch een negatief beeld bij een naam.

We zijn natuurlijk erg benieuwd naar welke namen het nu wel goed doen. Vrouwen kunnen op veel likes rekenen als ze Tessan Lotte, Fleur, Anouk, Suzanne, Lieke, Rianne, Eline, Lisette of Lisanne heten. Mannen die Roel, Wouter, Arjan, Bram, Martijn, Sander, Thijs, Stephan, Maurice of Ruud heten, hebben geluk met deze naam, want daar scoren zij goed mee.

Bert Brussen schreef een boek over online dating en geeft aan dat een naam niet doorslaggevend is. Hij legt uit: “Ik ben een man en als ik een heel mooie vrouw op de foto zie, dan maakt het me echt niet uit wat voor naam erbij staat.” Dit is duidelijke taal toch kan een naam dus wel degelijk iets uitmaken. Het is denk ik maar net hoe je het bekijkt. Het enige wat er over te zeggen valt is: dat je dit advies kan meenemen maar het daten toch echt bij jezelf ligt.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies