Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Valentijnsdag niet populair onder Hoogopgeleiden

Laatst bijgewerkt: 6 april 2017

Hoogopgeleide Nederlanders vieren nauwelijks Valentijnsdag. Maar liefst 89% van de mannen en vrouwen met minimaal een hbo-diploma hecht geen waarde aan Valentijn. Dit blijkt uit een uitgebreid onderzoek van vergelijkingssite datingsitekiezen.nl. 2500 mensen tussen de 25 en 40 jaar hebben meegewerkt aan een enquête over Valentijn.

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat hoogopgeleiden veel minder waarde hechten aan de dag van de liefde dan laagopgeleide mensen. Daarnaast geven de cijfers aan dat mannen beduidend meer uitgeven aan cadeaus dan vrouwen en dat een de cadeaubon het meest populaire cadeau is voor 14 februari aanstaande.

Groot verschil tussen hoogopgeleiden en laagopgeleiden
Een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau over sociaal-culturele tegenstellingen gaf in oktober vorig jaar al aan dat hoogopgeleide en laagopgeleide mensen in verschillende werelden leven. De cijfers uit de enquête bevestigen dit grote verschil. Waar bij hoogopgeleiden slechts 11% aangeeft valentijn te gaan vieren is dit bij laagopgeleiden 44%. Verder is het opvallend dat het kleine gedeelte hoogopgeleiden wat wel Valentijnsdag viert het liefst een culinair uitje plant terwijl bij laagopgeleiden de bioscoop op nummer 1 staat.

Succes gegarandeerd met een cadeaubon
22% van alle deelnemers aan de enquête geeft aan een kaartje te geven of versturen met Valentijn. 11% geeft hier ook een cadeautje bij. Het favoriete cadeau om te geven op de dag van de verliefden is de cadeaubon, gevolgd door bloemen en chocolade. Geestig genoeg gaf één man aan dat hij zijn vrouw een borstvergroting aan gaat bieden.

Liefde gaat door de portemonneeAvaricia
Uit de cijfers blijkt ook dat mannen bereid zijn meer te besteden aan cadeaus dan vrouwen. Waar mannen gemiddeld €25,- uitgeven aan een leuke verrassing voor de partner spenderen vrouwen slechts €14,-. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de hoogopgeleiden die aan Valentijn doen meer geld uitgeven aan cadeaus dan laagopgeleiden. Gezamenlijk wordt er in ieder geval flink in de buidel getast om de ware te veroveren. Detailhandel Nederland verwacht dit jaar dat Nederlandse winkeliers zeker 75 miljoen extra omzet gaan draaien dankzij Valentijnsdag.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement