Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Tinder zoekt een match op de beurs!

Laatst bijgewerkt: 8 maart 2017

Match Group gaat naar de beurs. Nu hoor ik je denken. Match Group, wat is dat eigenlijk? Dat is het moederbedrijf van de bekendste datingapp van Nederland: Tinder. Niet alleen Tinder valt onder dit bedrijf. Zo’n 45 andere bedrijven waaronder bijvoorbeeld Lexa zitten hierbij. Door naar de beurs te gaan hoopt het bedrijf ruim 88 miljoen euro extra binnen te slepen.

Om het nog iets ingewikkelder te maken valt Match Group valt weer onder een bedrijf, namelijk mediabedrijf IAC. Internationaal is het bedrijf bijvoorbeeld ook eigenaar van About.com en Vimeo. Het is niet helemaal duidelijk waarom ze juist nu Match Group naar de beurs gaan brengen. Misschien had één van de eigenaren wel een match met een leuke beurshandelaar, maar de kans dat ze geld nodig hebben voor nieuwe overnames lijkt mij groter.

Match Group heeft een missie en die luidt als volgt: romantiek over de hele wereld uitstorten. Het mooiste zou zijn als ze daar dan ook nog iets aan kunnen verdienen. Nou, dat lukt de eigenaren heel aardig. Zo hebben ze al bijna vijf miljoen betalende gebruikers, maar ze zien meer kansen. Ze richten zich vooral op volwassenen in Noord-Amerika en West-Europa.

Als het gaat om romantiek zijn er zoveel uiteenlopende voorkeuren dat nog geen één dating dienst de markt naar zich toe kon trekken. Match Group wil dit wel gaan proberen en dan vooral door verschillende diensten te verzamelen. Voor adverteerders worden ze op die manier aantrekkelijker dan andere bedrijven. Toch zijn abonnementen nog belangrijker, dit blijft de grootste inkomstenbron.

Het zal niet makkelijk worden om te groeien. Tegenwoordig heeft de gebruiker keuze uit een heel groot aanbod en overstappen naar een andere app of site is ook zo gedaan. Hoe groot de Nederlandse markt voor datingsites en -apps is weet niemand precies. De omzet zal waarschijnlijk tussen de 35 en 50 miljoen liggen, maar zeker weten doen we dat niet. De aanmeldingen lopen op en dat komt vooral omdat het tegenwoordig minder ‘erg’ is om op een datingsite of – app te zitten.

icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies