Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Tinder komt met nieuwe matchmaker functie

Laatst bijgewerkt: 9 mei 2016

Tinder is waarschijnlijk de meest besproken dating app van Nederland. Misschien zelfs wel van de hele wereld. Ondanks het grote succes, blijven de makers van de app niet stil zitten. ‘Never change a winning team’ gaat voor Tinder niet op. Constant wordt er gekeken naar wat er beter kan en wat de gebruikers missen. Het principe is nog altijd hetzelfde. De onbetaalde datingapp is een toegankelijk en bekend platform waar veel singels gebruik van maken. Er zijn door de app al heel veel relaties ontstaan en waarschijnlijk ook al een paar harten gebroken. Toch blijft dit één van de populairste dating apps van het moment.

Er is door een klein testteam een nieuwe functie onderzocht. Namelijk: het delen van een profiel met een vriend. Wanneer jij een profiel tegenkomt kun je die bijvoorbeeld delen met je vrijgezelle vriend of vriendin. Wanneer jij op de deelknop hebben gedrukt, omdat je een leuk profiel voor jouw beste vriend bent tegengekomen, wordt er een bericht gestuurd naar die vriend. Hij kan dan kiezen om het profiel te liken of te disliken. Er kan dus naar rechts of naar links geswiped worden. Wanneer er binnen 72 uur niet gereageerd wordt zal de link niet meer werken.

Mocht je het niet fijn vinden dat jouw profiel deelbaar is, dan is daar iets op bedacht. Je kunt in de app zelf aangeven of je wilt dat andere jouw profiel kunnen delen. Tinder heeft al eerder een soortgelijke functie gehad. In 2013 kon je Facebook vrienden introduceren. Dit is toen weer van de app gehaald. De nieuwe functie is het zelfde principe maar dan de 2.0 versie volgens de makers. Je kan op die manier je vriend of vriendin helpen een leuke match te vinden, zonder dat diegene zich hier opgelaten over hoeft te voelen. Je kan namelijk wanneer je zo’n link ontvangt zelf kiezen of je het profiel interessant vindt of niet. Dat wordt dus flink tinderen om jouw vriend of vriendin te helpen aan een leuke date.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies