Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Tinder in real life, bestaat offline daten nog wel?

Laatst bijgewerkt: 8 maart 2017

Offline een date scoren. Kan dat eigenlijk nog wel? Het lijkt wel of alle vrijgezellen alleen nog online iemand kunnen vinden. Wordt het nog wel gewaardeerd door mensen wanneer je ze aanspreekt om misschien in de toekomst een drankje te gaan doen? Zomaar, op straat? Of is dat toch echt not done? De technologie en het gemak van onze smartphones brengen een hele hoop gemakken met zich mee. Daarentegen kan het soms ook tegen ons werken en zijn wij niet meer gewend om mensen – waarvan wij denken: die ziet er leuk uit – aan te spreken.

Filmmaker Samuel Abrahams heeft zijn vriend Tom gevraagd om een date te vinden in het ‘echte’ leven. Deze zoektocht heeft hij vastgelegd op beeld. Hij heeft hier een korte film van gemaakt. We kunnen alvast verklappen het voor Tom niet altijd even gemakkelijk bleek te zijn.

De film begint met een gesprek waarin er wordt gesproken over het face to aanspreken van een persoon die je leuk vind. Daarna zie je dat Tom in verschillende, gewone situatie meisjes raagt om iets te gaan drinken. Zoals gezegd, het was niet gemakkelijk. Hij krijgt de ene naar de andere afwijzing. Hoe meer hij in gesprek raakt met de meisjes die hij aanspreekt, hoe meer hij er achter komt waarom veel van hen hem afwijzen. Veel mensen vinden het namelijk eng om zomaar contact te maken met iemand die ze niet kennen. Ook wordt er gezegd dat wanneer je snel in een gesprek al om iemands nummer vraagt, dat kan afschrikken.

Of het Tom uiteindelijk lukt om een date offline te scoren, moet je natuurlijk zelf bekijken. Het is dus een korte film, na zes minuten weet je of hij iemand aan de haak heeft weten te slaan. Het is interessant om te zien hoe mensen in de film reageren. De vraag ‘’zou jij met mij op een date willen?” lijkt geen moeilijke vraag. Het antwoord is dat helaas wel. Om vaker een ‘ja’ te krijgen worden er adviezen gegeven door verschillende vrouwen.

icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies