Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Succesvol speeddaten? Sprijd je benen

Laatst bijgewerkt: 10 maart 2017

Dat lichaamstaal belangrijk is in het dagelijks leven – en al helemaal tijdens een eerste date – zal niemand raar van opkijken. Even net wat langer lachen, zorgen dat je iemand echt aankijkt en een ontvankelijke houding aannemen. Die open houding mag volgens het onderzoek van wetenschappers in de PNAS niet onderschat worden. Het blijkt namelijk dat mensen meer kans hebben tijdens een date op het vinden van een partner, wanneer zij een open houding aannemen. Het onderzoek gaat over het ‘moderne’ daten. Zo werd speeddaten onder de loep genomen en ook datingapps mochten niet ontbreken. Hier gaat het om ontmoetingen die in een zeer korte tijd plaatsvinden en waarbij er vaak snel een keuze wordt gemaakt.

Tijdens het eerste experiment bekeken de wetenschappers 144 speeddates die waren opgenomen op video. Na vier minuten moest elke persoon besluiten of hij of zij de ander nogmaals wilde zien. In die tijd bekeken de wetenschappers de aantrekkingskracht, liefde en dominantie tussen beide personen. Wanneer je een dominante houding aanneemt tijdens je date maak je dus de grootste kans op een positieve afloop. Een dominante houding betekent dat je je rug recht maakt en je armen en benen spreid. Het blijkt namelijk dat waargenomen dominantie door anderen jouw aantrekkingskracht verhoogd.

Voor het tweede experiment hebben ze zes profielen voor een datingapp aangemaakt. Elk profiel werd aangemaakt in twee versies. Voor de eerste versie werd de persoon gefotografeerd in een uitgestrekte en wijde houding, terwijl bij het tweede profiel de persoon wat meer in elkaar zat. En ook tijdens dit experiment kwam men erachter dat de eerste profielen meer ja’s kregen dan de tweede. De profielen met een ‘wijde’ houding werden beoordeeld als open en dominant, wat net als bij het eerste experiment belangrijk bleek te zijn.

Lichaamstaal maakt ook op een foto, op jouw datingprofiel, wel degelijk uit. Wanneer je een leuke date wilt ontmoeten, houd er dan rekening mee dat je een open houding aan neemt. Succes gegarandeerd!

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies