Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Speciale dating app voor veganisten/vegetariërs

Laatst bijgewerkt: 12 juni 2017

Steeds meer mensen worden zich bewuster van het feit dat veel vlees consumeren gevolgen heeft voor het milieu, en niet nodig is voor de mens. Door dit besef worden steeds meer mensen vegetariër of zelfs veganist. Over de hele wereld is dit in diverse landen zichtbaar, zo ook in Australië. Omdat vegetariërs/veganisten op dating gebied soms tegen problemen aanlopen, is er een dating-app speciaal voor vegetariërs/veganisten ontwikkeld.

In 2016 omschreef meer dan 10% van de Australische bevolking zich als vegetariër of veganist. Amber Gouzy heeft de nieuwe dating-app V love ontwikkeld. Deze app helpt singles die vegetariër of veganist zijn om gelijkgestemde partners te vinden. Deze app filtert namelijk mensen die geen vegetariër of veganist zijn.

Amber Gouzy is zelf veganist en single, in datingland loopt zij regelmatig tegen uitdagingen aan op het gebied van ergens uit eten gaan, mensen die vegetariërs/veganisten niet accepteren en daardoor niet worden begrepen. Zij vertelt dat ze tijdens het bezoek aan een evenement voor Australische veganisten diverse verhalen te horen kreeg omtrent date fiasco’s. Zo kwamen er een aantal dingen naar voor als: mensen die nergens uit eten konden, niet begrepen werden als ze aangeven geen vlees en dierlijke producten te eten. Voor veel veganisten en vegetariërs zijn dit nare ervaringen. Daarom is deze app ontwikkeld om mensen de kans te geven sneller gelijkgestemden te ontmoeten.

Voor een maandelijkse bijdrage van $5.99 maak je gebruik van V Love. Deze app werkt verder hetzelfde als andere dating-apps. Door gebruik te maken van je facebook profiel in combinatie met een compact algoritme worden de juiste matches gegenereerd. Door te erkennen dat de levensstijl van mensen en hun eetpatroon een belangrijk punt is bij het daten van nieuwe mensen, hoopt Gouzy dat restaurants in de Australische steden hierop inspelen. In de toekomst zou het natuurlijk fantastisch zijn als je een restaurant vindt die veganistisch date proof is.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement