Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Scheiden of blijven onderzoek

Laatst bijgewerkt: 4 november 2016

Het hoge aantal echtscheidingen baart veel gemeente zorgen. Zo hebben de gemeentes Rotterdam en Haarlem aangegeven dat dit een probleem is. Het aantal moet naar beneden. Volgens de ChristenUnie in Haarlem moet er vanuit de gemeente meer aanbod voor relatieondersteuning komen.

“Uit internationale studies blijkt dat maar liefst 83% van de ouders na de komst van het eerste kind een matige tot ernstige relatiecrisis doormaakt. Het gezond houden van je relatie gaat zeker bij de komst van een eerste kind niet vanzelf. Door verwachtingen beter te managen en ouders beter voor te bereiden kan een hoop – onnodig – leed worden voorkomen”, aldus raadslid Frank Visser van de gemeente Haarlem.

Als je investeert in de toekomst van een gezin zal dit de gehele samenleving ten goede komen. Het voorbeeld dat Visser noemt is het feit dat er wel goede voorlichting is over het bevallen en welke spullen je daarbij nodig hebt, maar niet over hoe je de relatie zelf gezond kan houden. Volgens velen zou hier veel meer informatie verkrijgbaar over moeten zijn. Zo zouden er relatiecursussen moeten komen en verdere ondersteuning voor degenen die dat nodig hebben. Zie je een cursus niet zitten maar ben je wel op zoek naar een gelijkgestemde? In dit artikel wordt uitgelegd waar je als alleenstaande moeder of vader het beste kan gaan daten!

Er zijn al een heleboel initiatieven als het gaat om voorlichting over dit onderwerp. Zo zijn kerken en buurthuizen druk bezig om mensen voor te lichten en – voor zover dat mogelijk – is te helpen, hun relatie gezond te houden of gezond te krijgen. Het is belangrijk om te kijken wat er op dit moment precies gedaan wordt zodat gemeentes daarop in kunnen spelen en waar nodig de particuliere initiatieven te ondersteunen. De Tweede Kamerfracties van de SGP en ChristenUnie gaan laten onderzoeken hoeveel echtscheidingen nou daadwerkelijk kosten voor de samenleving.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies