Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Onderzoek Valentijn 2018

Laatst bijgewerkt: 26 februari 2018

Op 14 februari is het weer zover, de dag van de liefde, Valentijnsdag. Het moment van het jaar om iemand die je leuk vindt te verrassen met een bloemetje, een cadeau of een romantisch uitje. Reden genoeg voor ons om de bezoekers van datingsitekiezen.nl eens aan de tand te voelen over Valentijnsdag 2018. In totaal hebben 1260 mannen en vrouwen uit Nederland onze online enquête ingevuld. In dit artikel delen we alle resultaten.

Romantische Brabanders, nuchtere Friezen

Op de vraag “Verras jij dit jaar iemand met Valentijn?” kregen we de meeste positieve antwoorden uit Noord-Brabant en Limburg. Onder de Brabanders gaf 52% aan iemand te verrassen dit jaar. De dag van de liefde is daarentegen het minst populair in Friesland. Van alle ondervraagden uit deze provincie gaf slechts 16% aan iemand te gaan verrassen op Valentijnsdag. In de afbeelding onderaan de pagina zie je wat de rest van Nederland heeft ingevuld.

Kaartje onmisbaar, bloemen favoriete cadeau

Een liefdesbetuiging op Valentijn gaat vrijwel altijd gepaard met een kaartje. Van alle ondervraagden die dit jaar iemand gaat verrassen met Valentijn gebruikt 86% een kaartje.

Het populairste Valentijnscadeau van 2018 is een bloemetje. Op nummer 2 staat een avondje uit eten nauw gevolgd door parfum op nummer 3. Het meest unieke antwoord op de vraag “Wat geef jij jouw Valentijn cadeau?” was een vrouwelijke ondervraagde die haar vriend ging verrassen met een aantal cryptomunten.

De valentijnscadeau top 8:

  1. Bloemen
  2. Avond uit eten
  3. Parfum
  4. Dagje Weg
  5. Sierraad
  6. Hotelovernachting
  7. Eten of Drinken (Wijn/Chocolade etc.)
  8. Lingerie

Mannen besteden het meest aan Valentijn

Uit de cijfers blijkt dat mannen bereid zijn meer te besteden aan cadeaus dan vrouwen. Waar mannen gemiddeld €42,- uitgeven aan een leuke verrassing spenderen vrouwen slechts €28,-.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement