Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Nog steeds stijgende lijn in aantal gebruikers van datingsites

Laatst bijgewerkt: 9 mei 2016

Dat het al lang geen taboe meer is om te vertellen dat je actief bent op een datingsite, zal waarschijnlijk geen nieuws zijn. Het is tenslotte het nieuwe daten van tegenwoordig. Mensen hebben minder tijd en willen meer. Ook als het gaat om een nieuwe liefde. Wij willen daar het beste uit halen, maar hebben daar niet altijd de tijd voor. Een datingsite of een app maken het leven op liefdes vlak een stukje makkelijker.

Als er gekeken wordt naar de Nederlanders die gebruik maken van een datingsite, blijft dit stijgen. Het blijkt dat er 1,4 miljoen mensen actief zijn op een app of site. Dit zijn 100.000 mensen meer dan afgelopen jaar. Daters gaven ook meer geld uit aan hun dates. Er werd maar liefst 168 miljoen euro gespendeerd. De meeste afspraken vonden plaats in kroegen, bars, restaurants en algemeen vermaak. Gemiddeld werd er zo’n 33 euro per persoon per date uitgegeven. Dat is 11 procent meer dan afgelopen jaar, blijkt uit onderzoek van LoveEconomy, een onderzoek van TNS in opdracht van Lexa.

Er waren afgelopen jaar zo’n 23 miljoen dates. Ja, maar liefst 23 miljoen stuks! De dingen die het meest gedaan werden waren zijn naar de bioscoop gaan, een drankje drinken of lekker een hapje eten. De meeste dates vinden plaats in ruimtes waar meerdere mensen komen en ook wordt er gekozen voor een sfeervolle omgeving, volgens Emiel Spies van Lexa.

Wat is een plek waar jij het liefst naartoe gaat tijdens een date? Kies je voor iets veiligs zoals een bioscoop tripje? Je hoeft niets te zeggen tijdens de film en wanneer je iemand toch niet zo aantrekkelijk vindt, hoef je daar ook niet de hele tijd tegen aan te kijken. Of kies je toch liever voor een kroeg waar je iemand leert kennen omdat je met diegene moet praten, maar mocht het tegenvallen je altijd iemand anders bij je gesprek kunt betrekken? Keuze genoeg!


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies