Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Nieuwe datingapp Hinge is klaar met swipen

Laatst bijgewerkt: 20 december 2019

Wanneer we kijken naar de datingapps waar mensen het meest gebruik van maken, zijn dat voornamelijk de snellere varianten. Met snel bedoelen we: een swipe naar links of een swipe naar rechts. Niets meer, niets minder. Iemand vinden is nog nooit zo makkelijk geweest, waardoor het misschien juist wel moeilijker is geworden. Vooral voor de jongere generatie moet de keuze moeilijker zijn. Niet alleen is informatie zoeken sneller en gemakkelijker dan ooit, ook het online daten is immens populair. Maar of het voor iedereen de beste manier is?

Er zijn ook datingsites die geen gebruik maken van apps, zoals Match.com en OKCupid. Zij zijn er juist voor dat mensen een weloverwogen beslissing kunnen maken. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of jullie gemeenschappelijke interesses hebben. Je kan rustig het profiel van eventuele matches bekijken, waarbij je bij het swipen niet aan toe komt. Niet snel, maar zorgvuldig dus.

Volgens datingapp Hinge worden de apps vaak gebruik om snel iemand te scoren en kosten de datingwebsites weer teveel tijd. Omdat websites meer tijd kosten en mensen minder tijd hebben voor het zoeken van een liefde, heeft Hinge daar iets op bedacht. Ze noemen zich vanaf nu ook een daadwerkelijke relatie app, waarbij zij ook gelijk van geen kosten naar zeven dollar zijn gegaan. De app geeft aan dat het een besloten gemeenschap is waar iedereen met hetzelfde doel is, namelijk het vinden van een serieuze relatie. De app kan volgens de baas van Hinge gezien worden als een Instagram-profiel voor dating.

Volgens Hinge hebben zij naar aanleiding van de uitgevoerde testen groots vertrouwen in de app. De uitkomsten waren namelijk meer dan positief. Twee keer zoveel mensen hadden een match en zeven keer zoveel gesprekken liepen uit op het krijgen van een telefoonnummer. Dan is het die zeven dollar misschien toch echt het proberen waard!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies