Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Nederlandse single geeft minder geld uit aan daten

Laatst bijgewerkt: 20 april 2017

Wat is de leukste date? Naar de bioscoop, een etentje of een gezellige lunch? Hoe dan ook, daten kost geld en omdat je single bent, zul je toch een beetje op de kosten moeten letten. Je moet toch alles al zelf betalen en kunt niet terugvallen op het inkomen van iemand anders. Toch gingen singles in 2016 vaker uit dan het jaar daarvoor, gemiddeld zo’n 17 keer per jaar.

Uit de gegevens van een onderzoek door Lexa blijkt, dat in 2016 datende singles 11% minder uitgaven dan het jaar daarvoor. Het geld tijdens een date wordt voornamelijk besteed aan entertainment. We gaan graag naar de bioscoop, naar een restaurant of naar een bar. Hier werd zo’n 439 miljoen euro aan uitgegeven. Blijkbaar vinden singles het wel belangrijk om veilig te werk te gaan. Vergeleken met vorig jaar werd er 3% meer geld uitgegeven aan voorbehoedsmiddelen. Uiterlijk werd minder belangrijk gevonden. Singels gingen niet zo vaak naar de kapper en ook aan kleding werd minder geld besteed. 89% zegt zelfs geen geld uit te geven aan cosmetica.

Een date kan ook bijzonder worden gemaakt met een cadeautje, maar hier werd afgelopen jaar ook flink op bezuinigd. De gemiddelde kosten van een cadeautje waren in 2015 ongeveer 32 euro en vorig jaar daalde dit naar 20 euro. De date zelf moet leuk genoeg zijn om de ander voor je te winnen. Nathalie van Wingerden, die mede-oprichter van How2Spendit is, geeft aan dat ze de daling in de uitgaven wel begrijpt. Het leven is al duur genoeg. Maar er zijn genoeg leuke ideeën voor een betaalbare date, vindt zij. Met een beetje creativiteit kun je er gemakkelijk wat leuks van maken. Uit de onderzoeken blijkt trouwens niet, of de verminderde uitgaven tijdens een date ook gevolgen hebben voor het succes ervan. Wat vind jij belangrijk bij een date? Gaat het om de goede gesprekken of is de locatie ook belangrijk?

 


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies