Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Meer berichten brengen je sneller naar de ware!

Laatst bijgewerkt: 20 december 2019

Dubbele berichten sturen is vaak een groot taboe met betrekking tot het communiceren met een van je matches op datingsites. Maar de nieuwe app Hinge daagt juist wel uit om door te appen en gewoon die berichten te sturen.

Vaak komt het gelijk of te snel versturen van een tweede bericht wanhopig over. Dit is vaak het gevolg van het feit dat de ontvanger van het eerste bericht niet meteen of niet antwoordde. Echter tonen de gegevens van de app Hinge aan dat als je binnen drie uur en 52 minuten een tweede bericht verstuurd na het eerste bericht, de ontvanger vaker wat terugstuurt.

De ontdekking werd gedaan nadat gegevens wetenschappers 300.000 gesprekken verspreid over een periode van twee weken hadden geanalyseerd. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de gesprekken allemaal een eerste en tweede gesprek bevatten, welke op aparte tijden zijn verzonden. Ondanks dat Hinge zelf voorstelt om een follow-up tekst drie tot vier uur na het eerste bericht te verzenden, blijkt dat tweede berichten die na de eerste worden verzonden nog steeds een groot aantal reacties krijgt. Een op de drie gevallen krijgt na een tweede bericht nog een reactie. Dat is veel hoger dan diegene die maar een bericht heeft gestuurd, het aantal bij een bericht dat een reactie krijgt is dan ook maar een op de 500.

Het verzenden van een tweede bericht heeft dus veel nut, vooral vanwege het feit dat dit de zender naar de top van de ontvangers lijst brengt. Het is wel zo dat als de afzender helemaal geen berichten krijgt, dat het een hint is van de zender. Het is dus van belang voor de afzender om deze hint op tijd in de gaten te krijgen, anders kom je als afzender wanhopig en gek over.

Deze bevinding zal niet alleen gelden voor de dating-app Hinge. De meeste dating apps zijn namelijk bijna hetzelfde, ondanks dat ze proberen om anders te zijn. Dus onthoud goed dat je bij een match gerust meerdere keren berichten kan versturen. Het levert je waarschijnlijk sneller de “ware jacob”op, dan dat je afwacht tot de ander reageert.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies