Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Match.com gebruikt ‘chatbot’ om inschrijven gemakkelijker te maken

Laatst bijgewerkt: 6 februari 2017

Misschien zegt het je zo op het eerste gezicht niets, maar grote kans dat jij vroeger ook gebruik hebt gemaakt van een chatbot. Nu denk je vast: en wanneer dan wel? Wanneer jij vroeger inbelde op msn om lekker met je vrienden en vriendinnen te kunnen chatten was daar ook een chatbot, Zijn naam was Chat Man. De man in het te strakke geel met zwarte pakje. De vragen die je stelde werden vaak niet beantwoord omdat hij daar geen antwoord op wilde geven. Ja? Begint daar iets te dagen? Nou, Match.com wil dit fenomeen weer nieuw leven inblazen!

Normaal vul je hele vragen in voordat je op sommige datingsites een account hebt. Dit wil Match.com anders doen door een chatbot in te schakelen waar mee jij een leuk gesprekje gaat voeren zodat die waslijst aan vragen niet meer nodig is. Het blijkt weer een echte hype te zijn, waar veel bedrijven gebruik van maken. Het voelt namelijk natuurlijker dan een vragenlijst invullen, aldus de bedenkers van Match.com. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat jouw antwoorden iets serieuzer zijn dan de vragen die je stelde in je msn-periode, anders wordt het een heel vreemd profiel.

Zoals aangegeven maken meerdere bedrijven gebruik van zo’n chatbot, dit omdat er snel en makkelijk vragen beantwoord kunnen worden van klanten. Alles gebeurt tegenwoordig via het internet en mensen hebben geen zin meer om de telefoon te pakken, wanneer ze iets niet gelijk kunnen vinden op een website. Zo’n chatbot geeft dan uitkomst en is geprogrammeerd om de meest gestelde vragen te kunnen beantwoorden. Ook zijn er bots waarbij mensen het kunnen overnemen. Mocht je er niet uitkomen, dan kan het bedrijf ervoor kiezen om je met een echt persoon te laten chatten. Dit kan bijvoorbeeld iemand zijn van de klantenservice. Zo is er altijd wel iemand beschikbaar!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies