Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Mannen bieden sneller geld voor dates

Laatst bijgewerkt: 5 augustus 2018

Als singles geld moeten bieden om een date te hebben met een andere vrijgezel dan zijn mannen daar veel eerder toe bereid dan vrouwen. Dat zou blijken uit de gegevens van datingsite Date4Cash.nl. Daar kunnen singles zichzelf veilen, waarna ze een date hebben met de persoon die het hoogste bod heeft uitgebracht.


Singles veilen zichzelf op Date4Cash

Als je nog nooit hebt gehoord van de datingsite Date4Cash dan vraag je je misschien af hoe dat bieden op dates nu precies werkt. Het idee is redelijk eenvoudig: singles kunnen zich op deze site laten betalen om met iemand uit te gaan. In de praktijk werkt het zo:

Net als op een normale datingsite kunnen zowel mannen als vrouwen zich inschrijven wanneer ze een date zoeken. Elke single kan er aanvullend voor kiezen om een veiling te starten. Tot de sluitingsdatum van die veiling kunnen andere mensen op ze bieden, waarbij de persoon die het hoogste bod heeft gedaan met de single in kwestie een date zal hebben.

Maar hoe zit het dan met die betaling? Voordat de date plaatsvindt maakt de hoogste bieder het geld over naar Date4Cash. Tijdens de date moet er dan verplicht een selfie worden genomen en opgestuurd naar Date4Cash als bewijs dat er inderdaad een date is geweest. Het geld wordt daarna overgemaakt naar de geveilde single.


Grote verschillen tussen man en vrouw

Het bieden op de veilingen blijkt echter grote verschillen te geven tussen mannen en vrouwen. Want niet alleen zijn er veel minder vrouwen die meebieden dan mannen, die vrouwen bieden ook nog eens heel schamele bedragen. Waar het gemiddelde bod van mannen rond de 100 euro ligt komen de vrouwen niet verder dan 5 euro.

Volgens de oprichter van de datingsite Mark van der Wildt komt het verschil waarschijnlijk doordat het meestal de vrouwelijke singles zijn die zichzelf veilen en de mannen die op hen bieden. Maar waarom de vrouwen die wel bieden het bij zulke lage bedragen houden kan ook hij niet goed verklaren.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies