Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Humor het belangrijkste voor een goede relatie

Laatst bijgewerkt: 20 april 2017

Je bent op zoek naar die allerleukste partner, die man of vrouw van je dromen. Met wie je kunt lachen en huilen, films kunt kijken of mee uit wilt gaan. Maar wat maakt deze man of vrouw de ideale partner? Dat is niet het uiterlijk, niet hoe lief hij of zij is en ook niet hoeveel jullie samen willen doen. Nee, het gaat erom of jullie samen kunnen lachen!

Humor lijkt de belangrijkste factor om een stabiele en gezonde relatie te kunnen opbouwen. De Britse datingcoach James Preece beweert dat samen kunnen lachen je relatie sterk en weerbaar maakt. Als dat het geval is, kun je heel verschillend in het leven staan, van verschillende dingen houden en toch een goede relatie hebben. Of de een nu sportief is en de ander lui, de een veel werkt en de ander niet. Of hij nu rationeel is en zij emotioneel, deze verschillen kunnen overbrugd worden door humor. Een kanttekening hierbij is wel, dat humor niet alles oplost. Als je het nooit met elkaar eens bent of geen enkel raakvlak hebt, kan de relatie misschien toch stranden.

Humor blijkt belangrijk om samen het leven aan te kunnen. Als je samen kunt lachen heb je een goede manier om de moeilijke zaken die op jullie pad komen te verwerken. Het zorgt ook voor een stevige band tussen jullie. Zowel mannen als vrouwen waarderen een gevoel van humor bij elkaar. Dus ga niet op zoek naar dat lekkere kontje of die man of vrouw die net als jij van lange wandelingen op het strand houdt, maar kijk of je met je lief kunt lachen. Kun je dat zien in de statistieken, of zie je dat aan de twinkeling in de ogen? Dat zal niet meteen duidelijk zijn, daar zul je elkaar eerst een beetje voor moeten leren kennen.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies